Запис Детальніше

Electronic Archive Khmelnitskiy National University ELARKHNU

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні аспекти підвищення завадостійкості й ефективності обробки сигналів в радіотехнічних пристроях та засобах телекомунікаційних систем за наявності завад
 
Names Бойко, Юлій Миколайович
Дружинін, Володимир Анатолійович
Толюпа, Сергій Васильович
Date Issued 2018-01 (iso8601)
Abstract В монографії розглянуті можливі шляхи вирішення проблеми підвищення завадостійкості цифрових телекомунікаційних систем застосовуванням та пошуком ансамблів багатопозиційних сигналів разом із завадостійким кодуванням, розробкою модифікованих схем синхронізації блоків відновлення сигналів з нерівномірною дискретизацією. Вирішення проблеми проведено побудовою сигнально-кодових конструкцій (СКК), які об’єднали суперечливі властивості «щільних» багатопозиційних сигналів (висока частотна ефективність) і завадостійких кодів (висока енергетична ефективність) в єдиній конструкції. Для підвищення ефективності синхронізації запропоновано метод перетворення частоти дискретизації за допомогою поліфазних фільтрів та застосування таких пристроїв у системі синхронізації засобів телекомунікацій. Розроблено алгоритми і дані рекомендації по їх практичній реалізації.
Для наукових робітників та інженерів, викладачів, а також докторантів, аспірантів і студенів вузів які навчаються за спеціальністю «Телекомунікації та радіотехніка».
Genre Інше
Topic телекомунікації
Identifier Бойко Ю. М. Теоретичні аспекти підвищення завадостійкості й ефективності обробки сигналів в радіотехнічних пристроях та засобах телекомунікаційних систем за наявності завад : монографія / Ю. М. Бойко, В. А. Дружинінін, С. В. Толюпа. - Київ : Логос, 2018. - 227 с.