Запис Детальніше

Моніторинг об‘єктів в умовах апріорної невизначеності джерел інформації

Електронний науковий архів Науково-технічної бібліотеки Національного університету "Львівська політехніка"

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Моніторинг об‘єктів в умовах апріорної невизначеності джерел інформації
 
Creator Бобало, Ю. Я.
Даник, Ю. Г.
Комарова, Л. О.
Лук‘янов, О. О.
Максимович, В. М.
Писарчук, О. О.
Ріппенбейн, В. В.
Смук, Р. Т.
Стогній, В. С.
Сторонський, Ю. Б.
Стрихалюк, Б. М.
 
Contributor Захарченко, М. В.
Поповський, В. В.
 
Subject 504.064; 528.854
20.18я73
 
Description Комплексно розкрито основні проблеми, що пов‘язані з організацією процесів збору, накопичення та обробки даних в автоматизованій системі моніторингу обєктів з апріорно - невизначеною кількісною і якісною структурою та просторово - часовою нестабільністю джерел інформації. Для підвищення ефективності функціонування системи моніторингу запропоновано математичну модель, що враховує особливості алгоритмів обробки параметрів навколишнього середовища. Шляхом проведення обчислювальних програмних експериментів встановлено, що цей підхід дозволяє суттєво підвищити швидкодію обробки даних в системах моніторингу. У виданні представлено принципово нові методи проектування та математичні засади побудови систем моніторингу обєктів з просторово – часовою нестабільністю первинних джерел інформації, а також унікальні методики, які були успішно апробовані під час експлуатації та проектуваня телекомунікаційних складових систем моніторингу національного масштабу. Розроблено та впроваджено систему моніторингу з просторово-часовою нестабільністю його параметрів на основі Cloud-технологій, здатну ефективно функціонувати в умовах апріорної невизначеності про кількісний склад і тип, параметри руху, просторовий розподіл, інформативність і доступність джерел даних про зовнішню обстановку. Розроблено комплекс інтелектуальних вимірювальних пристроїв для моніторингу та систему накопичення даних.
З огляду на нові виклики в системі національної безпеки та оборони України, важливим завданням є модернізація систем зв‘язку військового призначення. Оскільки запропоновані технології та методики реалізуються з використанням системи централізованого керування, то досягається високий рівень контролю за інформаційними потоками та їх аномаліями. У перспективі запропонована система моніторингу може бути з успіхом реалізована для цілей стратегічного, тактичного та оперативного управління силами та засобами в умовах динамічно змінної воєнної обстановки.
 
Date 2017-10-18T13:38:20Z
2017-10-18T13:38:20Z
2015
 
Type Monograph
 
Identifier Моніторинг об‘єктів в умовах апріорної невизначеності джерел інформації : [монографія] / Ю. Я. Бобало, Ю. Г. Даник, Л. О. Комарова, О. О. Лук‘янов, В. М. Максимович, О. О. Писарчук, В. В. Ріппенбейн, Р. Т. Смук, В. С. Стогній, Ю. Б. Сторонський, Б. М. Стрихалюк. – Львів, 2015. – 360 с. – Бібліографія: с. 351–359 (130 назв).
http://ena.lp.edu.ua:8080/handle/ntb/39313
 
Language uk
 
Format application/pdf
 
Coverage UA
Львів