Запис Детальніше

Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения
 
Creator Трошина, М.Ю.
 
Subject Гигиена и профилактическая медицина
 
Description Метою досліджень, результати яких представлені в статті, з’явилося вивчення особливостей лікувально-профілактичного харчування залізничників, діяльність яких пов’язана з безпекою руху.

У основу розробки рекомендацій по лікувально-профілактичному харчуванню вищеназваних працівників були покладені наступні принципи: Загальні принципи здорового (оптимального) харчування ;Задоволення фізіологічної потреби в харчових речовинах і енергії відповідно до енерговитрат, стану здоров’я і віку; Облік чинників трудової діяльності, що впливають на стан здоров’я і використання лікувально-профілактичних властивостей їжі, спеціалізованих (функціональних продуктів), а так само біологічно активних добавок до їжі, пацієнтів, що впливають на швидкість реабілітації.

У статті представлен приклад схеми побудови раціону харчування , надані рекомендації щодо асортименту продовольчих товарів для включення в меню – розкладки харчування працівників локомотивних бригад і інших працівників ж/д транспорту, пов’язаних із забезпеченням безпеки руху.
The objective of the research provided in the article was to investigate the features of treatment and prophylactic food for railway employees those who is connected to traffic safety.
Essential principles of the research are as follows: General principles of healthy (optimal) food, satisfaction of physiological needs and energy consumption by food substances according to the health conditions and the age, зrofessional working requirements may influence the health and food composition, as well as application of special functional products or proactive food additions.
The recommended scheme of food allowances, assortment of products, draft menu for workers of locomotive teams, safety engineers or other professional teams and employees have been provided hereby.
 
Date 2018-06-13T06:12:59Z
2018-06-13T06:12:59Z
2011
 
Type Article
 
Identifier Принципы оптимального питания работников железнодорожного транспорта, непосредственно связанных с безопасностью движения / М.Ю. Трошина // Актуальні проблеми транспортної медицини. — 2011. — № 1 (23). — С. 56-61. — Бібліогр.: 4 назв. — рос.
1818-9385
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/134274
614.39
 
Language ru
 
Relation Актуальні проблеми транспортної медицини
 
Publisher Фізико-хімічний інститут ім. О.В. Богатського НАН України