Запис Детальніше

Анодні процеси на алюмінії в апротонних електролітах на основі солі тетрафтороборату тетраетиламонію в ацетонітрилі

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Анодні процеси на алюмінії в апротонних електролітах на основі солі тетрафтороборату тетраетиламонію в ацетонітрилі
 
Creator Громадський, Д.Г.
Фатєєв, Ю.Ф.
Стрижакова, Н.Г.
Малєтін, Ю.А.
 
Description Вивчено анодні процеси на алюмінії, який застосовують як колектор струму в конденсаторах подвійного електричного шару в 0,1 М розчині тетрафтороборату тетраетиламонію в ацетонітрилі для виявлення його корозійної тривкості. Показано, що алюміній може анодно розчинятися в апротонному електроліті суперконденсатора з утворенням на його поверхні струмопровідних плівок.
Изучены анодные процессы на алюминии, который применяется как коллектор тока в конденсаторах двойного электрического слоя в 0,1 М растворе тетрафторобората тетраэтиламмония в ацетонитриле для определения коррозионной устойчивости этого металла. Показано, что он может растворяться анодно в апротонном электролите суперконденсатора с образованием на его поверхности токопроводящих плёнок.
The anodic processes on aluminium, which is used as a current collector in double layer capacitors, in 0.1 M solution of tetraethylammonium tetrafluoroborate in acetonitrile for determination of corrosion stability of this metal, , are investigated. It has been found that aluminium can dissolve anodically in the aprotonic electrolyte of supercapacitor with formation of current-conductive films on its surface.
 
Date 2018-06-14T06:57:58Z
2018-06-14T06:57:58Z
2010
 
Type Article
 
Identifier Анодні процеси на алюмінії в апротонних електролітах на основі солі тетрафтороборату тетраетиламонію в ацетонітрилі / Д.Г. Громадський, Ю.Ф. Фатєєв, Н.Г. Стрижакова, Ю.А. Малєтін, // Фізико-хімічна механіка матеріалів. — 2010. — Т. 46, № 3. — С. 120-125. — Бібліогр.: 9 назв. — укp.
0430-6252
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/134687
541.135.6.68
 
Language uk
 
Relation Фізико-хімічна механіка матеріалів
 
Publisher Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України