Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля
Vernadsky National Library of Ukraine
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля
|
|
Creator |
Шевченко, Н.А.
Стрибуль, Т.Ф. Розанов, Л.Ф. |
|
Subject |
Криоконсервирование биообъектов
|
|
Description |
Рассматривается токсическое действие глицерина, ДМСО и веществ рядов амидов и диолов в различных концентрациях на меристемы картофеля и винограда. Показано, что токсичность данных веществ в исследованных концентрациях не обусловливается осмотическим фактором и усиливается с увеличением гидрофобности.
Розглядається токсична дія гліцерину, ДМСО і речовин рядів амідів та діолів у різних концентраціях на меристеми картоплі та винограду. Показано, що токсичність даних речовин у досліджених концентраціях не обумовлюється осмотичним фактором і підсилюється зі збільшенням гідрофобності. The authors investigated a toxic effect of glycerol, DMSO and substances of amide and diol series under various concentrations on potato and grape meristems. It is shown that the toxicity of the mentioned above substances under investigated concentrations is not stipulated by an osmotic factor and is intensified with increase of their hydrophobic properties. |
|
Date |
2018-06-19T21:28:08Z
2018-06-19T21:28:08Z 2004 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Действие многоатомных спиртов, амидов и ДМСО на сохранность меристем винограда и картофеля / Н.А. Шевченко, Т.Ф. Стрибуль, Л.Ф. Розанов // Проблемы криобиологии. — 2004. — № 3. — С. 79–85. — Бібліогр.: 16 назв. — рос.
0233-7673 http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/139259 57.086:547:42 |
|
Language |
ru
|
|
Relation |
Проблемы криобиологии и криомедицины
|
|
Publisher |
Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України
|
|