Енергетична та соціально-економічна ефективність апарата для двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Енергетична та соціально-економічна ефективність апарата для двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму
|
|
Creator |
Скрипник, Вячеслав Олександрович
Фарісєєв, Андрій Геннадійович |
|
Subject |
енергетична ефективність
соціально-економічна ефективність двостороннє жарення м’ясо електричний струм |
|
Description |
Об’єктом дослідження є процес двостороннього жарення м’яса під дією елек- тричного струму та апарат для його реалізації. Метою статті є визначення енергетичної та соціально-економічної ефективності від упровадження в діяльність закладів ресторанного господарства апарата для двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму. У дослідженнях застосовано методи узагальнення та математичної статистики. У статті розраховано показники енергетичної ефективності процесу двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму та апарата для його реалізації. Доведено, що впровадження у виробничий процес закладів ресторанного господарства апарата для дво- стороннього жарення м’яса під дією електричного струму дозволяє досягти значного соці- ально-економічного ефекту за рахунок істотної економії електроенергії і вихідної сировини, та забезпечення високої якості та безпечності готових виробів, а також покращення умов праці персоналу. Розроблено технологічну послідовність виробництва смажених порційних натуральних м’ясних виробів, упровадження якої в діяльність підприємств із первинної пере- робки м’яса і ресторанного господарства дозволяє мінімізувати питомі витрати електро- енергії, забезпечити високі якість і вихід готового продукту і, відповідно, задовольнити вимоги споживачів. |
|
Publisher |
ПУЕТ
|
|
Date |
2018-06-22T11:10:13Z
2018-06-22T11:10:13Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Скрипник В. О. Енергетична та соціально-економічна ефективність апарата для двостороннього жарення м’яса під дією електричного струму / В. О. Скрипник, А. Г. Фарісєєв // Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі: збірник. – Полтава, 2015. – №1(73). – С.60-68.
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/6539 |
|
Language |
ua
|
|