Запис Детальніше

Гігієнічна оцінка збалансованості раціонів харчування дітей дошкільного віку в дитячих навчальних закладах м. Чернівці за вмістом жирів та поліненасичених жирних кислот

Цифровий Репозиторій - Інтелектуальні Фонди Буковинського державного медичного університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Гігієнічна оцінка збалансованості раціонів харчування дітей дошкільного віку в дитячих навчальних закладах м. Чернівці за вмістом жирів та поліненасичених жирних кислот
 
Creator Власик, Леонід Іванович
Кушнір, Оксана Василівна
Грачова, Тамара Іванівна
Фундюр, Наталія Миколаївна
Жуковський, Олег Михайлович
Іфтода, Оксана Миколаївна
 
Subject добові раціони харчування дітей
збалансованість жирової складової раціону
вміст поліненасичених жирних кислот
дитячі навчальні заклади м. Чернівці
суточные рационы питания детей
сбалансированность жировой составляющей
содержание полиненасыщенных жирных кислот
детские образовательные учреждения г. Черновцы
daily nutrition ration of children
balance of fats constituent
polyunsaturated fatty acids content
preschool institutions
 
Description Вивчено та проаналізовано якісний та кількісний склад добових раціонів харчування дітей дошкільного віку, які відвідують дитячі навчальні заклади з наступною гігієнічною оцінкою збалансованості їх жирової складової. Аналіз харчових раціонів, проведений у 9 дитячих навчальних закладах м. Чернівці засвідчив, що харчування дітей було різноманітним, дотримувалися кратність харчування, інтервали між прийомами їжі, послідовність прийому страв та розподіл енергетичної цінності раціону за прийомами їжі. Встановлено зменшення у раціонах харчування кількості продуктів, які є джерелами жирів тваринного і рослинного походження (м'яса та виробів з нього, рибних продуктів, яєць, олії, молока та кисломолочних продуктів, сирів). Встановлено недостатній вміст у харчових раціонах поліненасичених жирних кислот родини ω-3. Співвідношення ω-6 : ω-3 становило 32:1, що не відповідало рекомендованому. Отримані результати та висновки лягли в основу розробки рекомендацій щодо корекції фактичного харчування дітей дошкільного віку, які відвідують дитячі навчальні заклади м. Чернівці.
 
Date 2018-06-25T08:37:01Z
2018-06-25T08:37:01Z
2015
 
Type Article
 
Identifier УДК 613.22.006.83:613.288
http://dspace.bsmu.edu.ua:8080/xmlui/handle/123456789/13953
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Клінічна та експериментальна патологія