Запис Детальніше

Специфіка пристосування запозичених агроекономічних термінів до категорії роду.

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Специфіка пристосування запозичених агроекономічних термінів до категорії роду.
Специфика приспособления заимствованных агроэкономических терминов к категория рода.
Borrowed agricultural and economical terms adaptation specific to the category оf gender.
 
Creator Кравченко, Тетяна Пилипівна
Кравченко, Татьяна Филипповна
Kravchenko, Tatyana
 
Subject запозичений термін
мова-реципієнт
мова-донор
граматичний рід
заимствованный термин
язык-реципиент
язык-донор
грамматический род
borrowing term
language-recipient and language-donor
 
Description У статті розкрито особливості адаптації запозичених агроекономічних термінів до категорії роду і встановлено, що вони набувають родових ознак в українській мові автоматично та формально, здебільшого за фонетичним оформленням. З'ясовано на прикладі аналізованих термінів, що не існує відповідності у вираженні категорії роду в мові-реципієнті та в мові-донорі.
В статье раскрыты особенности адаптации заимствованных агроэкономических терминов к категории рода и установлено, что они приобретают родовые признаки автоматически и формально, преимущественно но фонетическому созвучию. Доказано на примере анализируемых терминов, что не существует соответствия в выражении категории рода в языке-реципиенте и в языке-доноре.
The article deals with the problem of peculiarities of adaptation of agricultural and economic borrowing terms to the category of gender. It is prescribed that they automatically acquire gender characteristics in Ukrainian language and formally in phonetic. The author proved an examples of analyzed terms that there isn't compliance in expression of category of gender in language-recipient and language-donor.
 
Date 2013-08-06T15:11:45Z
2013-08-06T15:11:45Z
2011
 
Type Other
 
Identifier Кравченко Т. П. Специфіка пристосування запозичених агроекономічних термінів до категорії роду / Т. П. Кравченко // Філологічні студії : наук. вісник Криворізького держ. пед. ун-ту. — 2011. — Вип. 6. — С. 286-291.
http://hdl.handle.net/123456789/316
 
Language other
 
Format application/pdf