Запис Детальніше

Оцінка якості варених ковбас вироблених при різних способах приготування фаршу

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оцінка якості варених ковбас вироблених при різних способах приготування фаршу
Оценка качества вареных колбас изготовленных путем разных способов приготовления фарша
Assessment of the quality of cooked sausages made by different ways of cooking meat
 
Creator Цхвітава, Олександр Кіазович
Стріха, Людмила Олександрівна
Цхвитава, Александр Киазович
Стриха, Людмила Александровна
Tskhvitava, Alexandr
Strikha, Ludmila
 
Subject Кутерування
фарш
сорт
сировина
вихід готової продукції
якість
Кутерование
сырье
выход готовой продукции
качество
Кutering
stuffing
grade
rawmaterial
inishedproductoutput
quality
 
Description Визначення оптимальних способів приготування фаршу залежно від виду основної сировини, з метою збільшення виходу готової продукції та покращення її якості є актуальним. В наших дослідженнях виготовлялись ковбасні вироби за різними способами приготування фаршу. При цьому виготовляли варені ковбасні вироби з різних видів сировини. Встановлено, що найвищими показниками виходу готової продукції в обох випадках характеризувались вироби за прискореного способу приготування фаршу. Найвищим значенням показника вмісту жиру характеризувалися готові ковбасні вироби при паралельномуспособі приготування фаршу. Також доведено, що кращий зовнішній вигляд мали ковбаси за послідовного способу виготовлення фаршу, а також вищі показники органолептичної оцінки.
Определение оптимальных способов приготовления фарша в зависимости от вида основного сырья, с целью увеличения выхода готовой продукции и улучшения ее качества является актуальным. В наших исследованиях производились колбасные изделия по разным способам приготовления фарша. При этом изготовляли вареные колбасные изделия из различных видов сырья. Установлено, что наиболее высокими показателями выхода готовой продукции в обоих случаях характеризовались изделия ускоренного способа приготовления фарша. Высоким значением показателя содержания жира характеризовались готовые колбасные изделия при параллельном способе приготовления фарша. Также доказано, что лучший внешний вид имели колбасы при последовательном способе изготовления фарша, а также высокие показатели органолептической оценки.
 
Date 2013-10-29T15:17:35Z
2013-10-29T15:17:35Z
2013
 
Type Other
 
Identifier Стріха Л. О. Оцінка якості варених ковбас вироблених при різних способах приготування фаршу / Л. О. Стріха, О. К. Цхвітава // Науково-технічний бюлетень інституту тваринництва НААНУ. ― Х., 2013. ― № 109. Ч. 2. ― С. 157―162.
http://hdl.handle.net/123456789/765
 
Language other
 
Format application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document
 
Publisher Інститут тваринництва НААНУ