Морфологічний склад туш, хімічний склад та гістометрія найдовшого м'яза спини бугайців
CUNTUR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Морфологічний склад туш, хімічний склад та гістометрія найдовшого м'яза спини бугайців
Морфологический состав туши, химический состав и гистометрия длиннейшей мышцы спины бычков. Morphological composition of carcasses, chemical composition and histology of longest back muscles of bulls. |
|
Creator |
Новак, І.В.
Федорович, В.С. Федорович, Є.І. Новак, И.В. Федорович, Е.И. Novak, I. Fedorovych, V. Fedorovych, E. |
|
Subject |
бугайці
м'ясо морфологія хімічний склад гістометрія бычки мясо морфология химический состав гистометрия bulls meat morphology chemical composition histology |
|
Description |
Досліджено забійні якості, морфологічний склад туш, хімічний склад та морфометричні показники найдовшого м'яза спини бугайців української чорно-рябої молочної породи в різні вікові періоди. Встановлено, що названі показники з віком тварин змінювалися: вихід туші, забійний вихід, вихід м'якоті, вміст жиру та сухої речовини, калорійність найдовшого м'яза спини, діаметр м'язових волокон зростали, а вміст вологи і білка – зменшувався. Исследованы убойные качества, морфологический состав туш, химический состав и морфометрические показатели длиннейшей мышцы спины бычков украинской черно-пестрой молочной породы в разные возрастные периоды. Установлено, что названные показатели с возрастом животных изменялись: выход туши, убойный выход, выход мякоти, содержание жира и сухого вещества, калорийность длиннейшей мышцы спины, диаметр мышечных волокон увеличивались, а содержание влаги и белка – уменьшалось. The coal quality, morphological composition of carcasses, chemical composition and histology parameters longest back muscles of bull's Ukrainian black and white dairy breed at different ages were studied. It was found that these parameters can be different according to the age of animals: carcass yield, pulp yield, fat content and dry matter caloric longest back muscle, muscle fiber diameter increased as the moisture content and protein - decreased. |
|
Date |
2015-03-23T14:22:21Z
2015-03-23T14:22:21Z 2013 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Новак І. В. Морфологічний склад туш, хімічний склад та гістометрія найдовшого м'яза спини бугайців / І. В. Новак, В. С. Федорович, Є. І. Федорович // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (76), Т. 2, Ч. 2. – С. 109-114.
http://hdl.handle.net/123456789/1484 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|