Жирнокислотний склад м’язової тканини свиней при згодовуванні ферментних препаратів
CUNTUR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Жирнокислотний склад м’язової тканини свиней при згодовуванні ферментних препаратів
Жирнокислотный состав мышечной ткани свиней при скармливании ферментных препаратов. Fatty acid composition of muscle tissue of pigs fed with enzyme preparations. |
|
Creator |
Гуцол, А.В.
Hutsol, A. |
|
Subject |
ферментні препарати
свині згодовування жирні кислоти ферментные препараты свиньи скармливание жирные кислоты enzymes pigs feeding fatty acids |
|
Description |
Показано, що згодовування молодняку свиней ферментних препаратів мацеробациліну, мацерази, мультиензимних композицій МЕК-1, МЕК-5, міновіту та мінази по-різному впливає на жирнокислотний склад м’язової тканини. Із 15 жирних кислот пріоритетне збільшення вмісту спостерігається у пальмітинової та пальміто-олеїнової, а зменшення – у стеаринової і олеїнової жирних кислот. Показано, что скармливание молодняка свиней ферментных препаратов мацеробацилина, мацеразы, мультиэнзимных композиций МЭК-1, МЭК-5, миновита и миназы по-разному влияет на жирнокислотный состав мышечной ткани. Из 15 жирных кислот приоритетное увеличение содержания наблюдается в пальмитиновой и пальмито-олеиновой, а уменьшение – в стеариновой и олеиновой жирных кислот. It is shown that feeding young pigs with enzymes macerobacellin, Matseraza, multienzyme compositions MEK-1, MEK-5, and minovitu minazy differently affecting fatty acid composition of muscle tissue. The 15 of prefered amino acids showed an increase in palmitic and oleic-palmito, and a decrease in stearic and oleic fatty acids. |
|
Date |
2015-03-23T12:55:46Z
2015-03-23T12:55:46Z 2013 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
ферментних препаратів / А.В. Гуцол // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2013. – Вип. 4 (76), Т. 2, Ч. 2. – С. 51-56.
http://hdl.handle.net/123456789/1476 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|