Запис Детальніше

Формування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживлень

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Формування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживлень
Формирование показателей качества зерна ячменя ярового при влиянии нормы высева и внекорневых подкормок.
Formation of spring barley’s quality indicators under the infl uence of seeding rate and foliar application.
 
Creator Чернобай, С. В.
Chernobay, S.
 
Subject ячмінь ярий
позакореневі підживлення
норма висіву
вміст білка
вміст крохмалю
натура зерна
ячмень
внекорневые подкормки
норма высева
содержание белка
содержание крахмала
barley
pozakorenevi feeding
seeding rate
protein
starch
grain nature
 
Description У статті наведено результати досліджень за 2012-2014 рр. з ви-
вчення впливу норм висіву та позакореневих підживлень посівів
мікродобривами і біопрепаратами на формування показників якості
зерна ячменю ярого сорту Мономах в умовах східної частини Лісо-
степу України. Зі збільшенням норми висіву вміст білка поступово
зменшується, тоді як вміст крохмалю підвищується. Позакореневі
підживлення сприяли збільшенню білковості зерна і знижували вміст
крохмалю. Найбільше білка у зерні містилося у варіантах комплек-
сного застосування мікродобрив і біопрепаратів.
В представленной статье приведены результаты исследований (2012-
2014 гг.) влияния норм высева и внекорневых подкормок посевов микроудобре-
ниями и биопрепаратами на формирование показателей качества зерна ячменя
ярового сорта Мономах в условиях восточной части Лесостепи Украины. С уве-
личением нормы высева содержание белка постепенно уменьшалось, тогда как
содержание крахмала повышалось. Внекорневые подкормки способствовали
повышению белковости зерна и уменьшению содержания крахмала. Наиболь-
шим содержание белка в зерне было на вариантах комплексного применения
микроудобрений и биопрепаратов.
In the article presents the results of research in 2012-2014 on the effect
of seeding rates and foliar application of crops, microfertilizers and biologics on
the formation of spring barley grain (varieties Monomakh) quality indicators in the
Eastern part of the forest-steppe of Ukraine. With increasing seeding rate, the
protein content had gradually decreased, while the starch content had increased.
The foliar feeding contributed to increased grain protein content and a decrease
in starch content. The highest protein content in grain was on the version of the
integrated application of micronutrients and biologics.
 
Date 2015-03-19T07:35:44Z
2015-03-19T07:35:44Z
2014
 
Type Other
 
Identifier Чернобай С. В. Формування показників якості зерна ячменю ярого за впливу норми висіву та позакореневих підживлень / С. В. Чернобай // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 4 (81). – С. 163-169.
http://hdl.handle.net/123456789/1466
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет