Запис Детальніше

Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення
Качественные показатели мясосальной продукции молодняка свиней породы ландрас при разных методах разведения.
Qualitative indicators meat-fat productivity landrace breed piglets at different methods of cultivation.
 
Creator Топіха, Віра Сергіївна
Лихач, Вадим Ярославович
Лихач, Анна Василівна
Топиха, Вера Сергеевна
Лихач, Вадим Ярославович
Лихач, Анна Васильевна
Topyha, Vera
Likhach, Vadym
Likhach, Anna
 
Subject свині
порода ландрас
схрещування
якість м’яса
pigs
Landrace breed
mating
quality meat, fat
свиньи
порода ландрас
скрещивания
качество мяса, сала
 
Description У статті наведено результати аналізу фізико-хімічного складу м’яса та
сала помісного молодняку, отриманого в результаті прямих та реципрокних
схрещувань свиней порід ландрас, велика біла та дюрок. Встановлено, що
схрещування та відгодівля до живої маси 120 кг вплинули на покращення якісних
показників м’яса, які підвищують смакові та поживні якості м’яса взагалі, а шпик
свиней всіх піддослідних груп відноситься до щільної консистенції з добрими
показниками засвоєння.
В статье приведены результаты анализа физико-химического состава
мяса и сала помесного молодняка, полученного в результате прямых и
реципрокных скрещиваний свиней пород ландрас, крупная белая и дюрок.
Установлено, что скрещивание и откорм до живой массы 120 кг повлияли на
улучшение качественных показателей мяса, которые повышают вкусовые и
питательные качества мяса вообще, а шпик свиней всех подопытных групп
относится к плотной консистенции с хорошими показателями усвоения.
The results of the analysis of physical and chemical composition of meat and fat
landed calves resulting from direct and reciprocal crosses pig breeds Landrace, Large
White and Duroc are given in the article. It is found that the cross and fattening up of live
weight of 120 kg affected meat quality improvements that enhance taste and nutritional
quality of meat in general, and bacon pigs of all experimental groups refers to a dense
consistency with good digestion.
 
Date 2015-05-05T13:34:35Z
2015-05-05T13:34:35Z
2012
 
Type Other
 
Identifier Топіха В. С. Якісні показники м’ясо-сальної продукції молодняку свиней породи ландрас за різних методів розведення / В. С. Топіха, В. Я. Лихач, А. В. Лихач // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2012. – Вип. 4 (70), Т. 2, Ч. 2. – С. 157-162.
http://hdl.handle.net/123456789/1674
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет