Запис Детальніше

М’ясні якості кнурців різного рівня стрес-схильністі

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title М’ясні якості кнурців різного рівня стрес-схильністі
Мясные качества хрячков различной степени стресс-склонности.
Male pigs’ meat quality according to the different levels of stress susceptibility.
 
Creator Волощук, В. М.
Іванов, В. О.
Погрібна, Н. М.
Иванов, В. А.
Погребная, Н. М.
Voloshchuk, V.
Ivanov, V.
Pohribna, N.
 
Subject кнурці
м’ясні якості
стресосхильність
велика біла порода
ландрас французької селекції
класи розподілу
кабанчики
мясные качества
стресосхильнисть
крупная белая порода
ландрас французской селекции
классы распределения
knurtsi
meat quality
stresoshylnist
large white breed Landrace French breeding classes distribution
 
Description Ступінь стійкості свиней до стресу має велике значення для про-
гнозування їх продуктивності та проведення відповідної селекційної
роботи.У статті представлено м’ясні якості кнурців великої білої поро-
ди та ландрас французької селекції за різною стресосхильністю (I –
стресостійкі, II – стресосумнівні і III – стреосхильні). Встановлено,
що найкращі м’ясні якості серед кнурців породи ландрас були влас-
тиві стресостійким тваринам (I група), а найгірші – стресосхильним
(III група). Аналізуючи м’ясні якості в розрізі класу розподілу, відмі-
чаємо зокрема, кнурці породи ландрас класу М + вірогідно (Р<0,001)
переважали своїх ровесників класу М 0 і М- за площею «м’язового ві-
чка» на 12,04 і 14,91%, відповідно. Кнурці великої білої породи класу
М+ вірогідно (Р<0,001) переважали своїх ровесників класу М 0 і М-
за площею «м’язового вічка» на 11,95 і 14,4%, відповідно. У кнурців кла-
су М+ спостерігається тенденція до збільшення маси задньої третини
напівтуші та зменшення маси внутрішнього жиру.
Степень устойчивости свиней к стрессу имеет большое значение для про-
гнозирования их производительности и проведения соответствующей селек-
ционной работы. В статье представлены мясные качества хряков крупной белой породы
и ландрас французской селекции по разной стресс склонностью (I – стресс
устойчивые, II – стресс сомнительные и III – стресс склонные). Установлено,
что лучшие мясные качества среди хряка породы ландрас были свойственны
стресс устойчивым животным (I группа), а худшие – стресс склонным (III груп-
па). Анализируя мясные качества в разрезе класса распределения отмечаем, в частности, хрячки породы ландрас класса М + достоверно (Р<0,001) превос-
ходили своих сверстников класса М 0 и М- по площади «мышечного глазка» на
12,04 и 14,91% соответственно. Кабанчики крупной белой породы класса М +
достоверно (Р<0,001) превосходили своих сверстников класса М 0 и М- по площади «мышечного глазка» на 11,95 и 14,4%, соответственно. В хрячков класса М+ наблюдается тенденция к увеличению массы задней трети полутуши и уменьшение массы внутреннего жира.
The degree of resistance to stress pigs is of great importance for the prediction
of their performance and the implementation of appropriate breeding.
The article presents the meat quality of boars of Large White breed and
Landrace French selection with different stress inclination (I – stress resistant, II –
stress and questionable III – stress-prone).
It was found that the best meat quality among Landrace boar were
characterized by stress resistance of animals (I group), and the worst-stress prone
(III group). Analyzing the meat quality by class distribution note, in particular, pig
breeds Landrace class М + was signifi cantly (P<0.001) were superior to their peers
class М 0 and М - on 12.04 and 14.91%, respectively. Large White breed pig class
M+ was signifi cantly (P<0.001) superior to their peers class М 0 and М -
on 11.95 and 14.4%, respectively. In the boar class M + tends to increase in weight of the
posterior third sides and weight reduction of body fat.
 
Date 2015-05-12T06:49:46Z
2015-05-12T06:49:46Z
2015
 
Type Other
 
Identifier Волощук В. М. М’ясні якості кнурців різного рівня стрес-схильністі / В. М. Волощук, В. О. Іванов, Н. М. Погрібна // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 1 (82). – С. 166-170.
http://hdl.handle.net/123456789/1685
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет