Запис Детальніше

Формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах Північного Степу

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах Північного Степу
Формирование показателей качества зерна пшеницы озимой в условиях Северной Степи.
Formation quality parameters of winter wheat in the conditions of the Northern Steppe.
 
Creator Черенков, А. В.
Желязков, О. І.
Козельський, О. М.
Желязков, А. И.
Козельский, А. Н.
Cherenkov, A.
Zhelyazkov, O.
Kozelskiy, O.
 
Subject пшениця озима
сорти
попередники
підживлення
якість
білок
клейковина
урожайність
пшеница озимая
сорта
предшественники
подкормка
качество
белок
клейковина
урожайность
winter wheat
sorts
predecessors
top-dressing
quality
protein
gluten
harvest
 
Description Встановлено особливості формування показників якості зерна
пшениці озимої в умовах північного Степу. Максимальну кількість біл-
ка та клейковини відмічали у сорту Скарбниця, на варіантах досліду,
які передбачали внесення фонового добрива з наступним підживлен-
ням КАС (N20) у фазі колосіння. На цих ділянках вміст білка в зерні по
чорному пару становив 13,90%, після гороху та соняшнику – 13,31
та 13,12%, клейковини – 26,60; 20,93 та 22,63% відповідно. Найви-
щу врожайність сорти пшениці формували на варіантах з внесенням
фонового добрива та підживленням рослин КАС (N30) у фазі кущіння
навесні.
Установлены особенности формирования показателей качества зерна
пшеницы озимой в условиях северной Степи. Максимальное количество белка
и клейковины отмечали у сорта Скарбниця, на вариантах опыта, которые пред-
усматривали внесение фонового удобрения с последующей подкормкой КАС
(N20) в фазе колошения. На этих участках содержание белка в зерне по чёрному
пару составило 13,90%, после гороха и подсолнечника – 13,31 и 13,12%,
клейковины – 26,60; 20,93 и 22,63% соответственно. Наивысшую урожайность
сорта пшеницы формировали на вариантах с внесением фонового удобрения и
подкормкой растений КАС (N30) в фазе кущения весной.
The peculiarities formation of the quality indicators of winter wheat in the
conditions of the Northern Steppe are given. The maximum quantity of protein
and gluten had sort Skarbnitsya on variants of the experiment, which provided
for the introduction the background of fertilizer, followed by top-dressing fertilizer
CAM (N20) in the earing phase. In these areas the protein content in the grain of
the black couple was 13,90%, after the pea and sunflower – 13,31 and 13,12%,
gluten – 26,60; 20,93 and 22,63%, respectively. The highest harvest of wheat was
formed on the options with the introduction of the background of fertilizer and plant
nutrition CAM (N30) in the phase of tillering in spring.
 
Date 2015-09-09T10:55:19Z
2015-09-09T10:55:19Z
2015
 
Type Other
 
Identifier Черенков А. В. Формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах Північного Степу / А. В. Черенков, О. І. Железков, О. М. Козельський // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 2 (85), Т. 1. – С. 22-29.
http://hdl.handle.net/123456789/1779
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет