Формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах Північного Степу
CUNTUR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах Північного Степу
Формирование показателей качества зерна пшеницы озимой в условиях Северной Степи. Formation quality parameters of winter wheat in the conditions of the Northern Steppe. |
|
Creator |
Черенков, А. В.
Желязков, О. І. Козельський, О. М. Желязков, А. И. Козельский, А. Н. Cherenkov, A. Zhelyazkov, O. Kozelskiy, O. |
|
Subject |
пшениця озима
сорти попередники підживлення якість білок клейковина урожайність пшеница озимая сорта предшественники подкормка качество белок клейковина урожайность winter wheat sorts predecessors top-dressing quality protein gluten harvest |
|
Description |
Встановлено особливості формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах північного Степу. Максимальну кількість біл- ка та клейковини відмічали у сорту Скарбниця, на варіантах досліду, які передбачали внесення фонового добрива з наступним підживлен- ням КАС (N20) у фазі колосіння. На цих ділянках вміст білка в зерні по чорному пару становив 13,90%, після гороху та соняшнику – 13,31 та 13,12%, клейковини – 26,60; 20,93 та 22,63% відповідно. Найви- щу врожайність сорти пшениці формували на варіантах з внесенням фонового добрива та підживленням рослин КАС (N30) у фазі кущіння навесні. Установлены особенности формирования показателей качества зерна пшеницы озимой в условиях северной Степи. Максимальное количество белка и клейковины отмечали у сорта Скарбниця, на вариантах опыта, которые пред- усматривали внесение фонового удобрения с последующей подкормкой КАС (N20) в фазе колошения. На этих участках содержание белка в зерне по чёрному пару составило 13,90%, после гороха и подсолнечника – 13,31 и 13,12%, клейковины – 26,60; 20,93 и 22,63% соответственно. Наивысшую урожайность сорта пшеницы формировали на вариантах с внесением фонового удобрения и подкормкой растений КАС (N30) в фазе кущения весной. The peculiarities formation of the quality indicators of winter wheat in the conditions of the Northern Steppe are given. The maximum quantity of protein and gluten had sort Skarbnitsya on variants of the experiment, which provided for the introduction the background of fertilizer, followed by top-dressing fertilizer CAM (N20) in the earing phase. In these areas the protein content in the grain of the black couple was 13,90%, after the pea and sunflower – 13,31 and 13,12%, gluten – 26,60; 20,93 and 22,63%, respectively. The highest harvest of wheat was formed on the options with the introduction of the background of fertilizer and plant nutrition CAM (N30) in the phase of tillering in spring. |
|
Date |
2015-09-09T10:55:19Z
2015-09-09T10:55:19Z 2015 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Черенков А. В. Формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах Північного Степу / А. В. Черенков, О. І. Железков, О. М. Козельський // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2015. - Вип. 2 (85), Т. 1. – С. 22-29.
http://hdl.handle.net/123456789/1779 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|