Запис Детальніше

Методи оцінки біологічної повноцінності білка кормів і тваринницької продукції

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Методи оцінки біологічної повноцінності білка кормів і тваринницької продукції
Методы оценки
биологической полноценности белка кормов и животноводческой
продукции.
Methods of
estimationof biological full value are protein of forage and stock-raising
products.
 
Creator Гноєвий, В. І.
Гноєвий, І. В.
Трішин, О. К.
Котець, Г. І.
Гноевой, В. И.
Тришин, О. К.
Котец, Г. И.
Gnoyevyy, V.
Gnoyevyy, I.
Trishin, O.
Коtеts, G.
 
Subject біобезпека
біологічна цінність білка
корми
молоко
биобезопасность
биологическая ценность белка
корма
biosafety
biological value protein
forage
milk
 
Description Проведено порівняльну оцінку біологічної повноцінності білка зерна
сої, кукурудзи, кукурудзяного силосу і зеленої маси люцерни за різними
методами. Встановлено, що зерно кукурудзи і кукурудзяний силос за
цим показником значно поступалися зерну сої і зеленій масі люцерни.
Пропонується продовжити наукові дослідження щодо вивчення
біологічної повноцінності білка кормів з використанням методів, що
характерні для годівлі жуйних тварин та використання їх у якості
критерію біобезпеки у тваринництві.
Проведена сравнительная оценка биологической полноценности
белка зерна сои, кукурузы, кукурузного силоса и зеленой массы люцерны
с использованием современных методов. Предлагаем продолжить
научные исследования с использованием новых методов изучения
биологической полноценности белка кормов, характерных для
кормления жвачных животных и использование их в качестве критерия
биобезопасности в животноводстве.
From data of table of protein of grain of soy had a high biological value
and high coefficient of digestibility. After correlation of EAA/NEAA, calculation
after ,,ideal protein”, by the coefficient of utilization, corection ,,ideal protein”
and after the method of Korpatsy most near to grain of soy is green mass of
alfalfa. Grain of corn practically after all approaches substantially yields to
grain of soy. At determination of BV protein of silo corn we are set a most low
enough index after the different methods of estimation which testifies to the
necessity of scientific researches for this direction with the purpose of
improvement of forage from a corn both after an amount protein and him by a
biological value.
As results of researches of professor V. G. Prudnikov and authors [6]
coefficients of utility each of NEAA protein of milk of cows of holstein on rations
without application of the gene-modified forage folded: lysin - 0,87; a
methionine + cystein - 0,95; threonine - 1,0; valine - 0,88; leucine - 0,70;
isoleucine - 0,86; phenilalanine + thirosine - 0,66, and ,,ideal protein” of milk
of the same cows (%) : lysin - 117,6; a methionine + cystein - 97,1; threonine -
92,7; valine - 105,2; leucine - 132,3; isoleucine - 108,2; phenilalanine +
thirosine - 137,0.
We consider that the resulted is given in relation to a biological value
protein of priority for majority areas of Ukraine of forage and milk of cows, the
conducts of industry of holstein gotat normal terms can be in a certain
measure by a standard and criterion in the case of appearance of biosafety
from the side of provender foods.
Grain of corn and especially corn silo on the indexes of biological value
their protein considerably yield to grain of soy and green mass of alfalfa.
It is impossible confidently to talk in relation to priority of that or other
method, used by us, for determination of biological value protein of forage from
a corn in relation to ruminant animals, as these indexes of FАО/WOSH for the
estimation of feed of people have beencertificated.
Additional scientific researches are needed in relation to a biological
value protein of milk of cows in the case of application of the gene-modified
forage.
 
Date 2017-02-07T09:09:23Z
2017-02-07T09:09:23Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Методи оцінки біологічної повноцінності білка кормів і тваринницької продукції / В. І. Гноєвий, І. В. Гноєвий, О. К. Трішин, Г. І. Котець // ВІсник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89), Ч. 1. - С. 69-75.
http://hdl.handle.net/123456789/1949
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет