Вплив маси яєць курей м’ясного напряму продуктивності на їх морфологічні та інкубаційні якості
CUNTUR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Вплив маси яєць курей м’ясного напряму продуктивності на їх морфологічні та інкубаційні якості
Влияние массы яиц кур мясного направления продуктивности на их морфологические и инкубационные качества. Influence of mass of eggs of hens of meat direction the productivity on their morphological and incubation qualities. |
|
Creator |
Вечеря, Ю. О.
Vecherya, U. |
|
Subject |
інкубація
інкубаційні якості яєць заплідненість виводимість яєць вивід молодняку Инкубация инкубационные качества яиц оплодотворенность выводимость яиц вывод молодняка Incubation hatching quality of eggs fertility hatchability of eggs output young |
|
Description |
Наведено дані щодо морфологічних показників яєць курей батьківського стада кросу «Кобб-500» у 60-тижневому віці. Встановлено, що зі збільшенням маси інкубаційних яєць результати інкубації є високими. Вивід курчат з яєць високої маси (71-82 г) є вищим на 0,68% порівняно з контрольною групою. Це свідчить про доцільність інкубації яєць масою 71-82 г при умові тривалого використання птиці батьківського стада. Приведены данные морфологических показателей яиц кур родительского стада кросса "Кобб-500" в 60-недельном возрасте. Установлено, что с увеличением массы инкубационных яиц результаты инкубации являются высокими. Вывод цыплят из яиц высокой массы (71- 82 г) выше на 0,68% сравнительно с контрольной группой. Это свидетельствует о целесообразности инкубации яиц массой 71-82 г при условии длительного использования птицы родительского стада. Data on morphological parameters chickens eggs breeder cross "Cobb- 500" at 60 weeks of age. Found that with increasing mass hatching eggs incubation results are high. Output chicken eggs high weight (71-82 g) is higher by 0,68% compared to the control group. This demonstrates the feasibility of incubation of eggs weighing 71-82 grams provided durable poultry breeder. The level of quality hatching eggs of hens 60 weeks of age is fairly high fertility – 83,64-85,00% hatchability - 89,00-93,20% output – 75,45- 77,95% on standard rates for the cross 86,5, 86,6 and 79,5% respectively. Compared with recommendations on cross fertility is lower in -1,5-2,86% hatchability of eggs in groups at higher 2,4-6,6% output young relatively lower standard indicators for 1,55-2,23%. It is therefore advisable to use eggs of hens breeder crosses meat after 60 weeks of age, but conduct special monitoring of the herd and poultry egg incubation regimes. Thus the use for incubation of eggs weighing 61-82 grams derived from chicken parent stock for long-term use, should be supported by normative documents on the incubation of eggs, including weight exceeding 70 g. |
|
Date |
2017-02-20T11:34:37Z
2017-02-20T11:34:37Z 2016 |
|
Type |
Other
|
|
Identifier |
Вечеря Ю. О. Вплив маси яєць курей м’ясного напряму продуктивності на їх морфологічні та інкубаційні якості / Ю. О. Вечеря // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89), Ч. 1. - С. 53-59.
http://hdl.handle.net/123456789/1964 |
|
Language |
other
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
Миколаївський національний аграрний університет
|
|