Запис Детальніше

Вплив маси яєць курей м’ясного напряму продуктивності на їх морфологічні та інкубаційні якості

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив маси яєць курей м’ясного напряму продуктивності на їх морфологічні та інкубаційні якості
Влияние массы яиц кур мясного направления
продуктивности на их морфологические и инкубационные
качества.
Influence of mass of eggs of hens of meat direction
the productivity on their morphological and incubation qualities.
 
Creator Вечеря, Ю. О.
Vecherya, U.
 
Subject інкубація
інкубаційні якості яєць
заплідненість
виводимість яєць
вивід молодняку
Инкубация
инкубационные качества яиц
оплодотворенность
выводимость яиц
вывод молодняка
Incubation
hatching quality of eggs
fertility
hatchability of eggs output young
 
Description Наведено дані щодо морфологічних показників яєць курей
батьківського стада кросу «Кобб-500» у 60-тижневому віці. Встановлено,
що зі збільшенням маси інкубаційних яєць результати інкубації є
високими. Вивід курчат з яєць високої маси (71-82 г) є вищим на 0,68%
порівняно з контрольною групою. Це свідчить про доцільність інкубації
яєць масою 71-82 г при умові тривалого використання птиці
батьківського стада.
Приведены данные морфологических показателей яиц кур
родительского стада кросса "Кобб-500" в 60-недельном возрасте.
Установлено, что с увеличением массы инкубационных яиц результаты
инкубации являются высокими. Вывод цыплят из яиц высокой массы (71-
82 г) выше на 0,68% сравнительно с контрольной группой. Это
свидетельствует о целесообразности инкубации яиц массой 71-82 г при
условии длительного использования птицы родительского стада.
Data on morphological parameters chickens eggs breeder cross "Cobb-
500" at 60 weeks of age. Found that with increasing mass hatching eggs
incubation results are high. Output chicken eggs high weight (71-82 g) is
higher by 0,68% compared to the control group. This demonstrates the
feasibility of incubation of eggs weighing 71-82 grams provided durable
poultry breeder. The level of quality hatching eggs of hens 60 weeks of age is
fairly high fertility – 83,64-85,00% hatchability - 89,00-93,20% output – 75,45-
77,95% on standard rates for the cross 86,5, 86,6 and 79,5% respectively.
Compared with recommendations on cross fertility is lower in -1,5-2,86%
hatchability of eggs in groups at higher 2,4-6,6% output young relatively lower
standard indicators for 1,55-2,23%. It is therefore advisable to use eggs of
hens breeder crosses meat after 60 weeks of age, but conduct special
monitoring of the herd and poultry egg incubation regimes. Thus the use for
incubation of eggs weighing 61-82 grams derived from chicken parent stock for
long-term use, should be supported by normative documents on the incubation
of eggs, including weight exceeding 70 g.
 
Date 2017-02-20T11:34:37Z
2017-02-20T11:34:37Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Вечеря Ю. О. Вплив маси яєць курей м’ясного напряму продуктивності на їх морфологічні та інкубаційні якості / Ю. О. Вечеря // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (89), Ч. 1. - С. 53-59.
http://hdl.handle.net/123456789/1964
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет