Запис Детальніше

Пути повышения продуктивности свиней

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Пути повышения продуктивности свиней
Шляхи підвищення продуктивності
свиней.
Ways of increase of the productivity of pigs.
 
Creator Карунский, О. Й.
Николенко, И. В.
Карунський, О. І.
Ніколенко, І. В.
Karunskyi, O.
Nikolenko, I.
 
Subject производительность
премикс
свиньи
ферментный препарат Лизоцим
продуктивність
премікс
годівлі
свині
ферментний пре- парат «Лізоцим"
productivity
premix
feeding
pigs
enzyme preparation of "Lisocyme"
 
Description Один из опытов для повышения продуктивности свиней круп-
ной белой породы был проведён на предприятии ООО «Авангард-Д»
Овидиопольського района Одесской области. Для проведения этого
опыта предусматривалось введение в организм животных фер-
ментного препарата «Лизоцим». Этот препарат представляет собой
кристаллический белый порошок без запаха и со слабым сладким
вкусом. Работа проводилась над разными возрастными категориями
животных этой породы, чтобы определить действие этого препарата
на всех этапах развития свиней.
Один з дослідів для підвищення продуктивності свині великої білої породи
був проведений на підприємстві ТОВ «Авангард-Д» Овідіопольського району,
Одеської області. Для проведення цього досліду передбачалося введення в організм тваринам ферментного препарату «Лізоцим». Цей препарат являє собою
кристалічний білий порошок без запаху і зі слабким солодким смаком. Робота
проводилася над різними віковими категоріями тварин цієї породи, щоб визначити дію цього препарату на всіх етапах розвитку свиней.
Many people know that Ukraine has always been famous as a "breadbasket
of Europe" and this directly facilitated the farmers work for animals growing. But
with a constant acceleration of new technologies development, a high-level of our
land’s fertility becomes not enough that’s why more and more new challenges are
put before the scientists.
So in order to be competitive not only against neighboring countries but also
far abroad. This extremely attentive to details and difficult work must be done
to explore all possible means and to improve productivity in animal husbandry.
One of the experiments to increase the productivity of pigs of Large White breed were conducted at the enterprise of LLC "Avangard-D" in Ovidiopol Region,
Odessa Oblast. To conduct this experiment the enzyme preparation of "Lisocyme"
was administered to animals. This preparation is in a form of crystalline white
powder, odorless and with a weak sweet taste. Lysozyme monomer exhibits
strong antibacterial activity against Gram-positive organisms. This phenomenon
has found a practical application in the food processing industry, in medicine and
pharmaceutical industry. The use of lysozyme in the food processing industry is
connected primarily with its application as a natural preservative. The enzyme is
widely used as a preservative for meat, fish and their products, for milk and dairy
products, as well as for fruit and vegetables. The pharmaceutical industry uses
this enzyme in the manufacture of adjuvant drugs for antibiotics and analgesics in
viral and bacterial infections, in the treatment of leukemia and neoplastic diseases.
Lysozyme is also used as a diagnostic agent, being an indicator of the occurrence
and the progression of pathological changes in humans and animals.
The work was done over the different age groups of animals of this breed to
determine the effect of this preparation at all stages of pigs development.
 
Date 2017-03-23T14:21:22Z
2017-03-23T14:21:22Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Карунский О. Й. Пути повышения продуктивности свиней / О. Й. Карунский, И. В. Николенко // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (90). - Ч. 2. - С. 60-69.
http://hdl.handle.net/123456789/1974
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет