Запис Детальніше

Оценка полноценности протеиновой питательности кормов для свиней

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Оценка полноценности протеиновой питательности кормов для свиней
Оцінка повноцінності протеїнової поживності кормів для свиней.
Estimation of full value of protein food value of forages for pigs.
 
Creator Райхман, А. Я.
Rayhman, А.
 
Subject кормление свиней
аминокислоты
протеин
идеальный протеин
комбикорма
Feeding of pigs
amino-acids
protein
ideal protein
compound feeds
годування свиней
амінокислоти
протеїн
ідеальний протеїн
комбікорми
 
Description Представлен алгоритм определения «идеального протеина» для
свиней на данных о потребности аминокислот в полнорационных
комбикормах и их содержания в основных кормовых культурах.
Обеспеченность по основной аминокислоте и соотношению к ней
других аминокислот положено в основу расчета укомплектованности
кормов полноценным протеином. С учетом этого показателя корма
ранжированы и определена цена «идеального протеина».
Представлено алгоритм визначення «ідеального протеїну» для свиней
на даних про потребу амінокислот в повнораціонних комбікормах і їх вмісту
в основних кормових культурах. Забезпеченість за основною амінокислотою
і співвідношення до неї інших амінокислот закладено в основу розрахунку
укомплектованості кормів повноцінним протеїном. З урахуванням цього показ-
ника корми ранжирувані і визначено ціну «ідеального протеїну».
In forages the algorithm of calculation of presence of an "ideal" protein is
developed for pigs on the basis of the data on norms of the content of essential
amino acids in compound feeds and their contents in the basic forages. The
interrelation of the first limiting amino acid with norm of requirement compounds
number of complete sets of an "ideal" protein in a forage. Under the content ranging
of forages is made to them of an "ideal" protein and its cost. By manufacture of pork
the great part of cost foods, is going to energy and forage’s protein. The animals
unequally are used the proteins of forages. The over expenditure of a protein on
manufacture of cattle-breeding production explains by losses amino-acids owing to
their surplus concerning a level first limiting amino-acid.
Is proved, that the definition of a level of amino-acids of structure of forages
to norms of the contents irreplaceable amino-acids in compound feeds for pigs
allows to give exacter estimation amino-acids of nutritiousness of forages.
First limiting amino-acid in a grain of cereal cultures, and raps, sunflower
meal is lysine, second - threonine except for corn, at which second limiting aminoacid is tryptophan, and at raps and sunflower meal – leucine.
 
Date 2017-05-18T12:17:26Z
2017-05-18T12:17:26Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Райхман А. Я. Оценка полноценности протеиновой питательности кормов для свиней / А. Я. Райхман // Вісник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 2 (90). - Ч. 2. - С. 107-115.
http://hdl.handle.net/123456789/1988
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет