Запис Детальніше

Перспективи міжнародного співробітництва україни у сфері безпечності та якості харчових продуктів

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Перспективи міжнародного співробітництва україни у сфері безпечності та якості харчових продуктів
Перспективы международного сотрудничества
Украины в сфере безопасности и качества пищевых продуктов.
Prospects of international cooperation between Ukraine in
the sphere of security and quality of product food.
 
Creator Патрєва, Людмила Семенівна
Патрева, Людмила Семеновна
Patreva, Ludmila
 
Subject міжнародне співробітництво
харчові продукти
безпечність
якість
международное сотрудничество
пищевые продукты
безопасность
качество
Ukraine
international cooperation
production
safety
quality
 
Description Проаналізовано передумови для налагодження співробітництва у
відповідних міжнародних агенціях. Розглянуто ключові елементи Положення щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з
ЄС. Визначено шляхи державного забезпечення безпечності та якості
харчових продуктів у відповідності із Законом України «Про основні
принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Розглянуто основні положення системи НАССР для гармонізації вітчизняних та міжнародних стандартів у сфері якості та безпеки харчових продуктів.
Проанализированы предпосылки для налаживания сотрудничества в
международных агентствах. Рассмотрены ключевые элементы Положения об
углубленной и всеобъемлющей зоне свободной торговли с ЕС. Определены
пути государственного обеспечения безопасности и качества пищевых про-
дуктов в соответствии с Законом Украины «Об основных принципах и требова-
ниях к безопасности и качеству пищевых продуктов». Рассмотрены основные
положения системы НАССР для гармонизации отечественных и международных
стандартов в области качества и безопасности пищевых продуктов.
Based on the study can be found that differences in technical standards and
norms is one of the major problems faced by Ukrainian and European companies.
Deep and Comprehensive Free Trade Area (DCFTA) provides for harmonization
of Ukrainian and European standards for industrial products and agricultural
products; which means production and sales by the same rules. Ukraine needs to
take measures progressively to achieve compliance with EU technical regulations
and systems of standardization, metrology, accreditation, conformity assessment
and market surveillance and the EU adhere to the principles and practices set out
in existing EU Regulations and Decisions. Ukraine should align its legislation on
sanitary and phytosanitary measures and accepted norms and standards of the EU.
The Law of Ukraine "On basic principles and requirements for safety and quality of
food» № 1602-VII has the nature of European integration and involves participation
in the relevant international organizations that set standards for sanitary measures
and food at the regional and global levels.
 
Date 2017-05-30T08:36:33Z
2017-05-30T08:36:33Z
2016
 
Type Other
 
Identifier Патрєва Л. С. Перспективи міжнародного співробітництва україни у сфері безпечності та якості харчових продуктів / Л. С. Патрєва // ВІсник аграрної науки Причорномор'я. - 2016. - Вип. 3 (91). - С. 124-134.
http://hdl.handle.net/123456789/2019
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет