Запис Детальніше

Якість зерна сортів пшениці озимої залежно від факторів та умов року вирощування на півдні степу України

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Якість зерна сортів пшениці озимої залежно від факторів та умов року вирощування на півдні степу України
Качество зерна сортов озимой пшеницы в зависимости от факторов и условий года выращивания на юге степи Украины
Grain quality of winter wheat varieties depending on the factors and conditions of the year of cultivation in the south of Ukrainian Steppe
 
Creator Литовченко, А. О.
Litovchenko, A.
Глушко, Т. В.
Hlushko, T.
Сидякіна, О. В.
Сидякина, Е. В.
Sdyakina, O.
 
Contributor Гамаюнова, Валентина Василівна, науковий керівник
Гамаюнова, Валентина Васильевна, научный руководитель
Gamayunova, Valentina, scientific director
 
Subject пшениця озима
сорти
якість зерна
вміст клейковини
вміст білка
попередник
фон живлення
пшеница озимая
сорта
качество зерна
содержание клейковины
содержание белка
предшественник
фон питания
winter wheat
varieties
grain quality
gluten content
protein content
precursor
food background
 
Description Литовченко А. О. Якість зерна сортів пшениці озимої залежно від факторів та умов року вирощування на півдні степу України / А. О. Литовченко, Т. В. Глушко, О. В. Сидякіна // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2017. – Вип. 3 (95). – С. 101-110.
Наведено основні показники якості зерна пшениці озимої та як вони залежать і змінюються під впливом попередника, фону живлення, сортових особливостей та погодних умов, що склалися впродовж вегетації культури. Визначено, що вміст клейковини, білка, маса 1000 зерен тощо є найбільш оптимальними, незалежно від року вирощування формуються за вирощування після чорного пару. Усі зазначені показники істотно зростають і покращуються під впливом внесення мінеральних добрив, тобто за оптимізації живлення рослин. Встановлено, що якість зерна залежить і від погодних умов, які складаються впродовж вегетації рослин пшениці озимої, та від біологічних особливостей сорту.
Приведены основные показатели качества зерна пшеницы озимой и как они зависят и изменяются под влиянием предшественника, фона питания, сортовых особенностей и погодных условий, сложившихся в течение вегетации культуры. Установлено, что содержание клейковины, белка, масса 1000 зерен и т.д. наиболее оптимальными независимо от года выращивания формируются при размещении после черного пара. Все указанные показатели существенно увеличиваются и улучшаются под влиянием внесения минеральных удобрений, то есть при оптимизации питания растений. Установлено, что качество зерна зависит и от погодных условий, складывающихся в течение вегетации растений пшеницы озимой, и от биологических особенностей сорта.
Basic indexes of quality of winter wheat grain and as they depend and change under the infl uence of predecessor, background of feed, of high quality features and weather terms, folded during the vegetation of culture are established. It is certain that maintenance of gluten, albumen, mass 1000 grains etc. Regardless of year of growing formed are the most optimal for growing after black steam. All indicated indexes substantially increase and get better under the infl uence of bringing of mineral fertilizers id est on optimization of feed of plants. It is set that quality of grain depends from weather conditions being during the vegetation of plants of winter wheat, and from biological features.
ДВНЗ «Херсонський ДАУ»
 
Date 2018-02-27T06:55:40Z
2018-02-27T06:55:40Z
2017
 
Type Article
 
Identifier http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2714
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет