Запис Детальніше

Вплив α-ліпоєвої кислоти та кверцетину на печінку при патологіях різної етіології

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Вплив α-ліпоєвої кислоти та кверцетину на печінку при патологіях різної етіології
Влияние α-липоевой кислоты и кверцетина на печень при патологиях различной этиологии
Influence of α-lipoic acid and quercetin on the liver in pathologies of different etiology
 
Creator Діордіца, Яна Вікторівна
Диордица, Яна Викторовна
Diorditsa, Yana
 
Subject хвороби печінки
ксенобіотики
гепатопротектори
α-ліпоєва кислота
кверцетин
болезни печени
ксенобиотики
гепатопротекторы
α-липоевая кислота
liver disease
xenobiotics
hepatoprotectors
α-lipoic acid
quercetin
 
Description В статті розглянуто роль α-ліпоєвої кислоти та кверцетину в обміні речовин, діяльності антиоксидантної системи організму, вплив на показники стану печінки та сироватки крові при патологіях печінки різної етіології та джерела надходження антиоксидантів в організм. Доведено, що застосування кверцетину та α-ліпоєвої кислоти сприяє зниженню патологічних процесів в печінці та нормалізує процеси перекисного окиснення ліпідів.
В статье рассмотрена роль α-липоевой кислоты и кверцетина в обмене веществ, деятельности антиоксидантной системы организма, влияние на показатели состояния печени и сыворотки крови при патологиях печени различной этиологии и источники поступления антиоксидантов в организм. Доказано, что применение кверцетина и α-липоевой кислоты способствует снижению патологических процессов в печени и нормализует процессы перекисного окисления липидов.
The articlepresents the role of α-lipoic acid and quercetin in the metabolism, activity of the antioxidant system of the organism, influence on the indicators of the liver and blood serum in liver pathologies of different etiologies and the sources of antioxidants in the body. introduction of quercetin and α-lipoic acid reduce the pathological processes in the liver and normalize lipid peroxidation processes.
 
Date 2018-03-13T14:42:27Z
2018-03-13T14:42:27Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Діордіца Я. В. Вплив α-ліпоєвої кислоти та кверцетину на печінку при патологіях різної етіології / Я. В. Діордіца // Теорія і практика сучасного природознавства : матеріали VI Всеукраїнської науково-практичної інтернет конференції. – Херсон, 2017. – С. 16-18.
http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/2873
 
Language other
 
Format application/pdf