Запис Детальніше

Соціалізація економіки як один із інноваційних напрямів ефективного функціонування держави

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Соціалізація економіки як один із інноваційних напрямів ефективного функціонування держави
Socialization of the economy as one of the innovative ways of the state effective functioning
 
Creator Лункіна, Тетяна Іванівна
Лункина, Татьяна Ивановна
Lunkina, Tetyana
 
Subject соціалізація економіки
збалансований розвиток
соціальна відповідальність
суспільство
екологічні фактори
економічні фактори
соціальні фактори
economy socialization
balanced development
social responsibility
environmental factors
economic factors
social factors
 
Description Аналіз соціалізації економіки як однієї з інноваційних напрямів ефективної діяльності держави на основі досягнення консенсусу із суспільством.
У процесі дослідження використовувалися такі методи: діалектичний і абстрактно-логічний (пізнання сутності, особливостей соціалізації економіки, збалансованого розвитку та соціальної відповідальності, формування висновків); бібліографічний (вивчення і опрацювання наукових праць, що присвячені соціалізації економіки, збалансованому розвитку та соціальній відповідальності); системного узагальнення (модель функціонування збалансованого розвитку країни, взаємозв’язок соціальної відповідальності зі збалансованим розвитком держави); хронологічний (еволюційні етапи популяризації принципів збалансованого розвитку)тощо.
Розглянуто особливості розвитку соціалізації економіки на засадахзбалансованого розвитку. Проаналізовано етапи популяризації принципів збалансованого розвитку. Розроблено модель функціонування збалансованого розвитку країни за умови поєднання економічних, соціальних та екологічних факторів. Доведено, що одним із перспективних напрямів дотримання збалансованого розвитку є соціалізація як взаємозв’язок між соціальною відповідальністю та збалансованим розвитком держави. З’ясовано, що розвиток соціалізації економіки як нового етапу розвитку суспільства неможливий без суспільної свідомості з урахуванням принципів збалансованого розвитку.
Використано комплексний підхід до розгляду питань, пов’язаних із соціалізацією економіки як одного із ефективних напрямів розвитку економіки держави.
Визначено особливості розвитку соціалізації економіки на засадах збалансованого розвитку та у поєднанні із соціальною відповідальністю, результатом якого є гармонійне поєднання держави, природи та суспільства.
 
Date 2018-06-21T12:30:29Z
2018-06-21T12:30:29Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Лункіна Т. І. Соціалізація економіки як один із інноваційних напрямів ефективного функціонування держави / Т. І. Лункіна // Інноваційна економіка. — 2017. - №11-12 (72). — С. 48-54.
http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/4305
 
Language other
 
Format application/pdf