Запис Детальніше

Лабораторна діагностика якості та безпеки продукції тваринного та рослинного походження

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Лабораторна діагностика якості та безпеки продукції тваринного та рослинного походження
 
Creator Стародубець, Олексій Олександрович
Starodubets, Aleksey
 
Subject Оцінка якості молока
Оцінка якості кефіру
Дослідження свіжості м'яса
Оцінка якості яєць
Маркування рибних консервів
 
Description Основу оцінки якості харчових продуктів складає використання сучасних
методів аналізу: спектрального, хроматографічного, люмінесцентного,
реологічного та ін. Дослідження, що проводяться на етапі розроблення
технології, дозволяють визначати стандартні показники якості харчової
продукції, що входять до нормативної документації.
За допомогою контролю запобігали випуску фальсифікованої продукції
ще в часи Середньовіччя. Так, наприклад, оцінка і контроль якості продукції в
ту епоху сприяли запобіганню використання крейди для відбілення хлібу,
випеченого з борошна низького ґатунку, або неорганічних пігментів,
застосовуваних для зміни кольору вин та інших напоїв, що могло призвести до
катастрофічних наслідків.
Задача дисципліни – дати студентам знання і практичні навички з
контролю якості продуктів тваринництва, яка передбачає вивчення
забруднювальних речовин в харчових продуктах, шляхи їх міграції, токсико-
гігієнічну характеристику, технологічні способи зниження їх у харчовій
сировині та продукції.
При проходженні курсу студенти повинні оволодіти методами
досліджень, визначати чинники продовольчої якості та безпеки.
 
Date 2018-12-20T12:50:50Z
2018-12-20T12:50:50Z
2018
 
Type Book
 
Identifier Лабораторна діагностика якості та безпеки продукції тваринного та рослинного походження [Електронний ресурс] : метод. реком. для лабораторно-практичних робіт для здобувачів вищої освіти ступеня "магістр" спеціальності 152 "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка" / уклад.О. О. Стародубець. – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 32 с.
http://dspace.mnau.edu.ua/jspui/handle/123456789/5027
 
Language other
 
Format application/pdf
 
Publisher Миколаївський національний аграрний університет