Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу
CUNTUR
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу
Improving the design of an active type topper of sugar beet tops |
|
Creator |
Цьонь, Олег Петрович
Tsion, O.P. |
|
Contributor |
Рибак, Тимофій Іванович
Ріпецький, Євген Йосипович Щур, Тарас Григорович |
|
Subject |
дообрізувач гички
topper motion model плоский ніж коефіцієнт ковзання corrosion effect root залишки гички коренеплід кут встановлення flat knife sliding coefficient angel of setting blade thickness residual tops корозійний вплив товщина леза cutting with sliding модель руху різання з ковзанням 631.356.22 |
|
Description |
Робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя Міністерства освіти і науки України. Захист відбувся “ 27 ” січня 2015 року о “ 14 ” годині на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 58.052.02 в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Руська, 56, аудиторія 79. Удосконалення конструктивної схеми доочисника головок коренеплодів, який забезпечує підвищення показників надійності та якості виконання технологічного процесу, можливо досягти шляхом розроблення гичкозрізуючого пристрою з активним плоским ножем. Перевагою запропонованого конструктивного рішення, порівняно з активним дисковим ножем, є підвищена експлуатаційна надійність, значно менша маса та простота виготовлення. Дисертацію присвячено питанням підвищення ефективності та надійності технологічного процесу дообрізування залишків гички з головок коренеплодів цукрових буряків на основі обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів механізму дообрізувача гички активного типу. Теоретично досліджено: процес взаємодії активного плоского ножа з головками коренеплодів при режимі різання з ковзанням; НДС ножа при приведенні у рух; модель руху дообрізувача гички з активним робочим органом по рядках коренеплодів цукрових буряків; коефіцієнт ковзання в системі “коренеплід – плоский ніж”. Експериментально досліджено залежність сили різання головок цукрових буряків активним плоским ножем від робочої швидкості бурякозбирального агрегату; зворотно-поступальної швидкості ножа та товщини його леза; діаметра коренеплодів. Встановлено корозійний вплив на функціональну здатність конструкційних матеріалів ножів середовища соку цукрових буряків. Застосування запропонованої конструкції дообрізувача активного типу дозволить підвищити ефективність та надійність процесу доочищення головок коренеплодів цукрових буряків від залишків гички. The thesis is dedicated to the problem of improving the efficiency and reliability of technological topping the residual tops of sugar beet crowns taking into consideration the structural and technological parameters of an active type topper. The following aspects are theoretically researched: interaction of an active flat knife with the root beet crowns in mode of cutting with sliding; tensely deformed status of that knife when moving; model of moving the topper with active working bodies along sugar root beets rows; coefficient of sliding in the system “root – flat knife”. The dependence of sugar beet crowns cutting force by means of active flat knife on the working speed of a beet harvester, as well as on the knife reciprocating speed, knife blade thickness, root diameter, is developed experimentally. The corrosion effect of beet juice on functional capability of knife structural materials is researched. The use of active type topper design will improve the efficiency and reliability of toping the sugar beet crowns. |
|
Date |
2014-12-29T16:59:06Z
2014-12-29T16:59:06Z 2014-12-29T16:59:06Z |
|
Type |
Thesis
|
|
Identifier |
Цьонь О. П. Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу: дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук : 05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва / О. П. Цьонь — Тернопіль, 2015. — 167 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5432 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя
|
|