Запис Детальніше

Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу

CUNTUR

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу
Improving the design of an active type topper of sugar beet tops
 
Creator Цьонь, Олег Петрович
Tsion, O.P.
 
Contributor Рибак, Тимофій Іванович
Ріпецький, Євген Йосипович
Щур, Тарас Григорович
 
Subject дообрізувач гички
topper
motion model
плоский ніж
коефіцієнт ковзання
corrosion effect
root
залишки гички
коренеплід
кут встановлення
flat knife
sliding coefficient
angel of setting
blade thickness
residual tops
корозійний вплив
товщина леза
cutting with sliding
модель руху
різання з ковзанням
631.356.22
 
Description Робота виконана у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана
Пулюя Міністерства освіти і науки України.
Захист відбувся “ 27 ” січня 2015 року о “ 14 ” годині на засіданні спеціалізованої
вченої ради Д 58.052.02 в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана
Пулюя за адресою: 46001, м. Тернопіль, вул. Руська, 56, аудиторія 79.
Удосконалення конструктивної схеми доочисника головок коренеплодів, який забезпечує підвищення показників надійності та якості виконання технологічного процесу, можливо досягти шляхом розроблення гичкозрізуючого пристрою з активним плоским ножем. Перевагою запропонованого конструктивного рішення, порівняно з активним дисковим ножем, є підвищена експлуатаційна надійність, значно менша маса та простота виготовлення.
Дисертацію присвячено питанням підвищення ефективності та надійності
технологічного процесу дообрізування залишків гички з головок коренеплодів
цукрових буряків на основі обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів
механізму дообрізувача гички активного типу. Теоретично досліджено: процес
взаємодії активного плоского ножа з головками коренеплодів при режимі різання з
ковзанням; НДС ножа при приведенні у рух; модель руху дообрізувача гички з
активним робочим органом по рядках коренеплодів цукрових буряків; коефіцієнт
ковзання в системі “коренеплід – плоский ніж”.
Експериментально досліджено залежність сили різання головок цукрових
буряків активним плоским ножем від робочої швидкості бурякозбирального
агрегату; зворотно-поступальної швидкості ножа та товщини його леза; діаметра
коренеплодів. Встановлено корозійний вплив на функціональну здатність
конструкційних матеріалів ножів середовища соку цукрових буряків.
Застосування запропонованої конструкції дообрізувача активного типу
дозволить підвищити ефективність та надійність процесу доочищення головок
коренеплодів цукрових буряків від залишків гички.
The thesis is dedicated to the problem of improving the efficiency and reliability of
technological topping the residual tops of sugar beet crowns taking into consideration the
structural and technological parameters of an active type topper. The following aspects are
theoretically researched: interaction of an active flat knife with the root beet crowns in
mode of cutting with sliding; tensely deformed status of that knife when moving; model of
moving the topper with active working bodies along sugar root beets rows; coefficient of
sliding in the system “root – flat knife”.
The dependence of sugar beet crowns cutting force by means of active flat knife on
the working speed of a beet harvester, as well as on the knife reciprocating speed, knife
blade thickness, root diameter, is developed experimentally. The corrosion effect of beet
juice on functional capability of knife structural materials is researched. The use of active
type topper design will improve the efficiency and reliability of toping the sugar beet
crowns.
 
Date 2014-12-29T16:59:06Z
2014-12-29T16:59:06Z
2014-12-29T16:59:06Z
 
Type Thesis
 
Identifier Цьонь О. П. Удосконалення конструкції дообрізувача гички цукрових буряків активного типу: дисертація на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук : 05.05.11 – машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва / О. П. Цьонь — Тернопіль, 2015. — 167 с.
http://elartu.tntu.edu.ua/handle/123456789/5432
 
Language uk
 
Publisher Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя