Запис Детальніше

Освітні запити та потреби вчителів у контексті професійного розвитку

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/23971/
 
Title Освітні запити та потреби вчителів у контексті професійного розвитку
 
Creator Івашньова, Світлана Володимирівна
 
Subject Інші (не входять ні до фахових, ні до наукометричних баз)
 
Description Децентралізація та демонополізація системи післядипломної педагогічної освіти в Україні, що розглядаються як провідні ознаки її реформування, повертають суб’єктність вчителю як безпосередньому учаснику освітнього процесу та детермінують перегляд підходів до формування навчального контенту. Система післядипломної педагогічної освіти має забезпечити оптимальний баланс інтересів всіх зацікавлених сторін на загальнодержавному, інституційному та особистісному рівнях та забезпечити повну реалізацію професійних завдань, що стоять перед педагогічним працівником відповідної ланки системи освіти. Для виконання такого завдання потрібна технологія проектування освітнього контенту, яка враховує розбіжності у змісті освіти педагогічних працівників різного віку та їх готовності до саморозвитку; сприяє реалізації індивідуальної професійної освітньої траєкторії педагогічних працівників; враховує динаміку змін в суспільстві; відповідає всім вимогам чинного законодавства в сфері освіти, забезпечує розвиток навчальних закладів та ґрунтується на системному аналізі освітніх потреб та запитів педагогічних працівників.
Мета даної наукової розвідки – уточнити зміст понять «освітні запити» та освітні потреби» як системоутворюючих у новій парадигмі післядипломної педагогічної освіти та окреслити модель проектування навчальних курсів для педагогічних працівників на основі їх вивчення та аналізу.
 
Publisher Управління освіти Олександрійської міської ради
 
Date 2018-05
 
Type Стаття
PeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/23971/12/S_Ivashnova_PD_1_2_IPPO_.pdf
Івашньова, Світлана Володимирівна (2018) Освітні запити та потреби вчителів у контексті професійного розвитку Педагогічна думка (2). с. 32-33.