Запис Детальніше

Управлінський контролінг

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Управлінський контролінг
 
Creator Швиданенко, Генефа Олександрівна
Shvydanenko, Genefa
Швыданенко, Генефа Александровна
Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович
Бутник-Сиверский, Александр Борисович
Павленко, Ірина Анатоліївна
Pavlenko, Iryna
Павленко, Ирина Анатольевна
Прохорова, В. В.
Батенко, Людмила Павлівна
Batenko, Liudmyla
Батенко, Людмила Павловна
Діброва, О. Ю.
Дерев’янко, Олена Георгіївна
Derevyanko, Olena
Деревянко, Елена Георгиевна
Лаврененко, Валентина Віталіївна
Lavrenenko, Valentyna
Лаврененко, Валентина Витальевна
Норіцина, Наталія Іванівна
Noritsyna, Natalya
Норицына, Наталия Ивановна
Петренко, Людмила Анатоліївна
Petrenko, Liudmyla
Петренко, Людмила Анатольевна
Приходько, Людмила Миколаївна
Pryhodko, Ludmyla
Приходько, Людмила Николаевна
Ревуцька, Наталія Віталіївна
Revutska, Nataliia
Ревуцкая, Наталия Витальевна
Чобіток, В. І.
Шараєвська, І. О.
Наконечна, Дарина Юріївна
Янголь, Ганна Вікторівна
Yangol’, Anna
Янголь, Анна Викторовна
Ковальов, Д. В.
 
Subject 005.93(0.034)
 
Description В монографії розкриті історичні передумови формування теорії контролінгу та економічні процеси, що поштовхом до широкого розповсюдження концепції контролінгу на підприємствах США та Європи. Значну увагу приділено генезису сучасних концептуальних засад контролінгу та становленню його американської, німецької та японської наукових шкіл. Системно і послідовно розкрито особливості та складові управлінського контролінгу на підприємстві, деталізовано до рівня конкретних процедур процеси контролінгу як механізм координації управлінської діяльності підприємств.
Центральне місце в монографії займає вирішення проблеми ефективного управління підприємствами на засадах контролінгу. Системно викладено переваги, недоліки та особливості практичного застосування новітніх систем контролінгових індикаторів. Розкрито організаційно-економічні засади функціонування служби контролінгу в контексті виконання управлінських задач стратегічного рівня, зокрема нарощення та використання потенціалу конкурентоспроможності підприємства.
В третьому розділі монографії – глибокий аналіз методичного інструментарію управлінського контролінгу, акцент на системній взаємодії стратегічного та оперативного контролінгу, деталізація останнього на рівні оцінювання статусу та прогнозування результатів інвестиційних проектів. Особливе місце посідає висвітлення принципів контролінгової діяльності в сфері управління репутацією підприємств.
Методологія забезпечення зростання прибутковості на основі управлінського контролінгу розкривається через використання маржинального аналізу в управлінні підприємствами, моделі управління неповною собівартістю, особливості прийняття управлінських рішень за умов обмежених ресурсів з використанням інструментів контролінгу.
Науковою новизною є позиція авторів щодо розгляду контролінгу як технології управління інноваційним розвитком підприємств. В даному контексті систематизовано світовий досвід аналізу та моніторингу інноваційного розвитку, застосування управлінського контролінгу в процесі реалізації інноваційних проектів, економіко-методичні аспекти аналізу використання інтелектуального капіталу, а також формування ціннісно-орієнтованої системи ключових показників результативності енергоощадження на підприємствах.
 
Publisher ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»
 
Date 2018-08-29T10:52:23Z
2018-08-29T10:52:23Z
2015
 
Type Book
 
Identifier Управлінський контролінг [Електронний ресурс] : колект. монографія / [Г. О. Швиданенко, О. Б. Бутнік-Сиверський, І. А. Павленко та ін.] ; за заг. ред. Г. О. Швиданенко ; М-во освіти і науки України, ДВНЗ «Київ. нац. екон. ун-т ім. Вадима Гетьмана». – Електрон. текстові дані. – Київ : КНЕУ, 2015. – 156 с. – Назва з титул. екрану.
978-966-483-978-2
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/25229
 
Language uk