Запис Детальніше

Підвищення конкурентоспроможності підприємства за рахунок складових менеджменту

Dspace iRKNEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Підвищення конкурентоспроможності підприємства за рахунок складових менеджменту
Competitiveness enterprise management by components
Повышение конкурентоспособности предприятия за счѐт составных менеджмента
 
Creator Ільїн, Валерій Юрійович
Iliin, Valerii
Ильин, Валерий Юрьевич
 
Subject конкурентоспроможність підприємства
глобалізація
конкурентні стратегії
конкурентні переваги
competitiveness
globalization
competitive strategy
competitive advantage
конкурентоспособность предприятия
глобализация
конкурентные стратегии
конкурентные преимущества
330.341.1
 
Description У статті розкрито сутність поняття «конкурентоспроможність підприємства». Досліджено актуальні питання підвищення конкурентоспроможності підприємств за рахунок складових менеджменту. Відзначено, що підвищення конкурентоспроможності підприємства вимагає системного підходу, здійснення значного комплексу організаційно-економічних, управлінських і технологічних заходів. Охарактеризовано особливості застосування конкурентних стратегій підприємства в сучасних умовах. Сформульовано рекомендації щодо підвищення рівня конкурентоспроможності вітчизняних підприємств. Запропоновано систему ключових цілей підвищення конкурентоспроможності. Доказано, що ключовими пріоритетними цілями підвищення конкурентоспроможності підприємства, є по-перше постійне удосконалення продукції (послуг) підприємства; по-друге забезпечення високої ефективності менеджменту підприємства та кваліфікації персоналу підприємства; по-третє забезпечення інноваційного розвитку підприємства.
The article reveals the essence of the concept of "competitiveness". Focus on current enhancing enterprise competitiveness by management components. It is noted that enhance the competitiveness of enterprises requires a systematic approach, implementing large complex organizational, economic, managerial and technological measures. The features use competitive strategies of the enterprise in modern conditions. Recommendations to improve the competitiveness of domestic enterprises. The system key objectives of improving competitiveness. Proved that the key priority objectives of improving the competitiveness of enterprises is the first continuous improvement of products (services) company; secondly to ensure high performance and enterprise management personnel training; Thirdly innovative software development company.
В статье раскрыта сущность понятия «конкурентоспособность предприятия». Исследованы актуальные вопросы повышения конкурентоспособности предприятий за счет составляющих менеджмента. Отмечено, что повышение конкурентоспособности предприятия требует системного подход а, осуществление значительного комплекса организационно-экономических, управленческих и технологических мероприятий. Охарактеризованы особенности применения конкурентных стратегий предприятия в современных условиях. Сформулированы рекомендации по повышению уровня конкурентоспособности отечественных предприятий. Предложена система ключевых целей повышения конкурентоспособности. Доказано, что ключевыми приоритетными целями повышения конкурентоспособности предприятия, является во-первых постоянное совершенствование продукции (услуг) предприятия; во-вторых обеспечения высокой эффективности менеджмента предприятия и квалификации персонала предприятия; в-третьих обеспечения инновационного развития предприятия.
 
Publisher Сумський національний аграрний університет
 
Date 2018-09-19T07:59:40Z
2018-09-19T07:59:40Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Ільїн В. Ю. Підвищення конкурентоспроможності підприємства за рахунок складових менеджменту / В. Ю. Ільїн // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія: Економіка і менеджмент : наук. журн. / М-во освіти і науки України, Сум. нац. аграр. ун-т ; [редкол.: Л. І. Михайлова (голова) та ін.]. – Суми, 2017. – Вип. 4. – C. 219–223.
http://ir.kneu.edu.ua/handle/2010/25596
 
Language uk