Запис Детальніше

Робоча програма навчальної дисципліни Концертмейстерський клас

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25365/
 
Title Робоча програма навчальної дисципліни Концертмейстерський клас
 
Creator Економова, Ольга Серафимівна
 
Subject Робочі програми навчальних дисциплін
 
Description Мета та завдання навчальної дисципліни

Дисципліна «Концертмейстерський клас» входить до курсу спеціальних дисциплін.
Робоча програма навчальної дисципліни «Концертмейстерський клас» спрямована на методично-практичну підготовку майбутнього вчителя музики, шляхом упровадження інтегрованого підходу до опанування обсягу знань відповідно до вимог освітньо-професійної програми та освітньо-кваліфікаційної характеристики вчителя музичного мистецтва.
Мета курсу – формування концертмейстерської компетентності майбутнього вчителя музичного мистецтва та його підготовка до концертмейстерської діяльності в середніх загальноосвітніх навчальних закладах.
Завдання навчального курсу:
1) забезпечення теоретичної і методичної підготовки студентів до концертмейстерської роботи в загальноосвітній школі;
2) накопичення музичного матеріалу (шкільний пісенний репертуар, вокальні, оперні та інструментальні твори) для проведення різноманітних форм урочної та позаурочної музично-просвітницької діяльності;
3) формування у студентів концертмейстерських умінь і навичок;
4) володіння грою в ансамблі;
5) формування технічно-виконавських навичок студентів (читання нот з аркуша та транспонування, підбір на слух музичного супроводу, ускладнення та спрощення фактури акомпанементу, імпровізування, почуття ансамблю тощо);
6) удосконалення й розвиток інтерпретаторських умінь студентів;
7) опанування специфіки добору дидактично доцільного музичного матеріалу для усвідомлення загально-естетичного та музичного розвитку школярів.
Вивчення дисципліни «Концертмейстерський клас» сприяє формуванню у студентів таких фахових та загальних компетентностей:
- інструментально-виконавська (вільне володіння музичним інструментом та здатність використовувати його у навчальній і концертно-виконавській діяльності; володіння навичками читання нот з аркуша.
- Самоосвітня (здатність до самостійної пізнавальної діяльності; самореалізації та саморозвитку; спрямованість на розкриття особистісного творчого потенціалу та самореалізації у фаховій діяльності).
- Міждисциплінарний взаємозв’язок засвоєння навчального курсу «Концертмейстерський клас» передбачає інтеграцію знань, умінь і навичок з таких дисциплін: основний музичний інструмент, класичний та естрадний вокал.
 
Publisher Київський університет імені Бориса Грінченка
 
Date 2018
 
Type Навчально-методичні матеріали
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25365/1/L_Harkusha_IIIKK_IM_KIVM.pdf
Економова, Ольга Серафимівна (2018) Робоча програма навчальної дисципліни Концертмейстерський клас [Навчально-методичні матеріали]