Запис Детальніше

Новаторство в школах України у другій половині ХХ століття: соціально-педагогічний феномен

Институционный репозиторий Киевского университета имени Бориса Гринченко

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Relation http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25502/
978-9934-571-62-6
 
Title Новаторство в школах України у другій половині ХХ століття: соціально-педагогічний феномен
 
Creator Іванюк, Ганна Іванівна
 
Subject Видані за кордоном (окрім країн СНД)
 
Description У статті висвітлено ґенезу педагогічного новаторства в школах України у другій половині ХХ століття як соціально-педагогічного феномена. Охарактеризовано соціально-економічні, культурні чинники, що впливали на становлення і розвиток педагогічного новаторства. У перебігу педагогічних процесів в історичному контексті другої половини ХХ століття розкрито персоніфіковані новаторські ідеї, що уможливлюють осмислення внеску педагогічних персоналій у поступ новаторської педагогічної думки. З позиції сучасності подано матеріал про діяльність фундатора новаторської педагогіки – Василя Сухомлинського. Динаміку ідей новаторської педагогіки в Україні цього часу презентовано на кращих взірцях педагогічної практики та теорії. Виокремлено продуктивні ідеї новаторської педагогіки І. Ткаченка, О. Захаренка, В. Сиволоба, що можуть бути адаптовані в сучасний освітній простір. Актуалізовано вимоги до вчителя, що становлять інтерес в умовах модернізації освіти України.
 
Publisher Pedagogical and psychological sciences: development prospects in countries of Europe at the beginning of the third millennium: Collective monograph. “Baltija Publishing”
 
Date 2018
 
Type Монографія
NonPeerReviewed
 
Format text
 
Language uk
 
Identifier http://elibrary.kubg.edu.ua/id/eprint/25502/1/H_Ivaniuk_PPS_2018.pdf
Іванюк, Ганна Іванівна (2018) Новаторство в школах України у другій половині ХХ століття: соціально-педагогічний феномен Колективна (три і більше авторів). Pedagogical and psychological sciences: development prospects in countries of Europe at the beginning of the third millennium: Collective monograph. “Baltija Publishing”, Riga.