Influence of Hot-Reduction Parameters on the Steel Austenite Structure of a Railway Wheel
eaDNURT - the electronic archive of the Dnepropetrovsk National University of Railway Transport
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Influence of Hot-Reduction Parameters on the Steel Austenite Structure of a Railway Wheel
Вплив параметрів гарячого обтискування на структуру аустеніту сталі залізничного колеса Влияние параметров горячего обжатия на структуру аустенита стали железнодорожного колеса |
|
Creator |
Vakulenko, Ihor O.
Bolotova, Daria M. Perkov, Oleg N. Lisnyak, Alex G. Lisniak, Alex H. Вакуленко, Ігор Олексійович Болотова, Дар’я Михайлівна Перков, Олег М. Лісняк, О. Г. Вакуленко, Игорь Алексеевич Болотова, Дарья Михайловна Перков, Олег Н. Лисняк, А. Г. |
|
Subject |
rim railway wheel
grain size austenite temperature hot-hardening обод залізничного колеса розмір зерна аустеніт температура гаряче обтискування КТМ обод железнодорожного колеса размер зерна аустенит температура горячее обжатие |
|
Description |
Influence of Hot-Reduction Parameters on the Steel Austenite Structure of a Railway Wheel / I. Vakulenko, D. Bolotova, O. Perkov, A. Lisnyak // Scientific Journal of Silesian University of Technology. Series : Transport. — 2016. — V. 93. — Р. 141—148. — DOl: 10.20858/sjsutst.2016.93.15.
EN: The formation of grain structures with boundaries similar to substructures is one of the factors contributing to grain refinement in hot-reduction carbon steel. At the forming of a rim, the slight cooling-down (100-150°C) of the surface volumes is sufficient to increase their strength characteristics. After that, an increase in the magnitude of the hot-hardening of metal in the central rim volumes will lead to the formation of a more uniform fine-grain austenite structure over the rim section. UK: Формування структури зерен аустеніту з межами подібними субструктурним, є одним з факторів, що сприяє подрібненню зерна протягом гарячого обтискування. При формуванні ободу незначного охолодження (на 100-150°С) поверхневих об’ємів достатньо для приросту характеристик міцності. В результаті зростання величини гарячого наклепу металу в центральних об’ємах ободу приведе до формування більш рівномірної структури з дрібним зерном аустеніту по його перетину. RU: Формирование структуры зерен аустенита с границами подобными субструктурным, является одним из факторов, способствующих измельчению зерна в течение горячего обжатия. При формировании обода незначительного подстуживания (на 100-150°С) поверхностных объемов достаточно для прироста прочностных характеристик. В результате возрастания величины горячего наклепа металла в центральных объемах обода приведет к формированию более равномерной, мелкозернистой структуры аустенита по его сечению. National Mining University, Dnipro, Ukraine; Iron and Steel Institute named after Z. I. Nekrasov, NAS of Ukraine, Dnipro, Ukraine |
|
Date |
2017-01-04T09:38:42Z
2017-01-04T09:38:42Z 2016 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
DOl: https://doi.org/10.20858/sjsutst.2016.93.15
http://eadnurt.diit.edu.ua/jspui/handle/123456789/9301 |
|
Language |
en
|
|
Publisher |
Politechniki Śląskiej, Poland
|
|