Запис Детальніше

Про стан наукових обґрунтувань законотворчості в Україні та їхній вплив на якість формування та реалізацію державної політики в енергетичній сфері

Vernadsky National Library of Ukraine

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Про стан наукових обґрунтувань законотворчості в Україні та їхній вплив на якість формування та реалізацію державної політики в енергетичній сфері
 
Creator Вдовиченко, А.І.
Мартиненко, І.І.
 
Subject Породоразрушающий инструмент из сверхтвердых материалов и технология его применения
 
Description У статті висвітлено істотні термінологічні вади, виявлені в текстах Закону України «Про альтернативні джерела енергії» та інших, пов’язаних з ним законів, які негативно впливають на якість формування і реалізацію державної політики в енергетичній сфері та суттєво гальмують розвиток нафтогазової і геологорозвідувальної галузей. Відсутність науково обґрунтованих вимог щодо термінів та їхніх дефініцій у законодавчих документах спричиняє неузгодженість і невпорядкованість, призводить до нечіткості, неясності та неоднозначності у розумінні та застосуванні законодавчих приписів.
В статье освещены существенные терминологические недостатки, обнаруженные в текстах Закона Украины «Об альтернативных источниках энергии» и других, связанных с ним законов, которые негативно влияют на качество формирования и реализации государственной политики в энергетической сфере и существенно тормозят развитие нефтегазовой и геологоразведочной отраслей. Отсутствие научно обоснованных требований по срокам и их дефиниций в законодательных документах вызывает несогласованность и неустроенность, приводит к нечеткости, неясности и неоднозначности в понимании и применении законодательных предписаний.
The article highlights significant terminological defects found in the texts of the Law of Ukraine "On Alternative Energy Sources" and other related laws that negatively affect the quality of the formation and implementation of state policy in the energy sector and significantly impede the development of the oil and gas and exploration industries. The lack of scientifically substantiated requirements regarding the terms and their definitions in the legislative documents leads to inconsistency and disorder, leads to uncertainty, ambiguity and ambiguity in the understanding and application of legislative requirements.
 
Date 2018-12-22T15:53:11Z
2018-12-22T15:53:11Z
2018
 
Type Article
 
Identifier Про стан наукових обґрунтувань законотворчості в Україні та їхній вплив на якість формування та реалізацію державної політики в енергетичній сфері / А.І. Вдовиченко, І.І. Мартиненко // Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения: Сб. науч. тр. — К.: ІНМ ім. В.М. Бакуля НАН України, 2018. — Вип. 21. — С. 63-69. — Бібліогр.: 13 назв. — укр.
2223-3938
http://dspace.nbuv.gov.ua/handle/123456789/144401
340.113:811.161.2
 
Language uk
 
Relation Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения
 
Publisher Інститут надтвердих матеріалів ім. В.М. Бакуля НАН України