Запис Детальніше

Інноваційні технології антикризового управління економічними системами

Electronic Volodymyr Dahl East Ukrainian National University Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Інноваційні технології антикризового управління економічними системами
 
Creator Рамазанов С.К., С.К.
Надьон, Г.О.
Степаненко, О.П.
Тимашова, Л.А.
 
Subject УДК 658.5.012
ББК У 29
 
Description Монографія присвячена одній з найактуальніших проблем сучасної економіки – інноваційним інструментам антикризового управління підприємством. Розглядаються основні теоретичні і прикладні задачі антикризового управління, що полягають у запобіганні й виведенні підприємства з кризового стану, покращенні ефективності його діяльності. Матеріали, викладені у даній роботі, спираються на передовий досвід зарубіжної і вітчизняної науково-практичної думки. Це одна з перших монографій, в якій системно викладено сучасні методи управління кризами підприємства в складний перехідний період, а також наведено методи управління підприємствами, що діють в умовах швидкоплинного економічного середовища і жорсткої конкурентної боротьби.
Автори детально розглядають економічні основи виникнення криз на підприємстві, наводять класифікацію кризових станів, пропонують сучасні методи діагностики поточного стану підприємства. В залежності від отриманих результатів оцінки стану підприємства пропонуються шляхи виведення підприємства з кризового стану та покращення ефективності його діяльності. Значну увагу приділено конкретним практичним рішенням, пов’язаним з фінансовою, маркетинговою, логістичною, виробничою, інвестиційною та кадровою діяльністю підприємства, узгодженню отриманих рішень з метою оптимального рішення для підприємства в цілому.
Визначено роль використання сучасних інформаційних технологій в антикризовому управлінні підприємством, у виробничих організаціях, у банківською сферою, у сфері регіональної системі освіти, обґрунтована необхідність використання віртуальних технологій для антикризового управління підприємством.
В монографії також розглянути актуальну проблему розробки та використання систем інформаційних технологій і еколого-економічного управління підприємством в умовах кризи, нестабільної й невизначеної зовнішньої середи. Розглядаються основи теоретичних, методологічних та прикладних задач моніторингу, моделювання, прогнозування, планування, управління та прийняття рішень в умовах невизначеності, ризиків та катастроф. Значну увагу в роботі призначено питанням практичної реалізації отриманих результатів на основі широкого застосування сучасних методів системного аналізу і синтезу, нелінійних та інформаційних технологій.
Автори адресують монографію сучасним менеджерам, керівникам підприємств, практичним працівникам консалтингових фірм, аналітикам, а також викладачам вищих навчальних закладів, аспірантам, студентам і всім тим, хто бажає зробити своє існування комфортним і менш кризовим.
 
Date 2017-02-14T20:41:03Z
2017-02-14T20:41:03Z
2009
 
Type Book
 
Identifier Інноваційні технології антикризового управління економічними системами : монографія / під ред. проф. С.К. Рамазанова. – Луганськ - Київ: Вид-во СНУ ім. В. Даля, 2009. – 480 с.
http://dspace.snu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/1047
 
Language uk
 
Format application/pdf