Зміни основних компонентів хімічного складу заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями
Цифровой репозитарии Национального технического университета "Харьковский политехнический институт" (eNTUKhPIIR)
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Зміни основних компонентів хімічного складу заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями
Change of the main components of a chemical composition of frozen strawberries under previous treatment in solutions with structure-retaining properties |
|
Creator |
Заморська, Ірина Леонідівна
|
|
Subject |
заморожування
зберігання сухі розчинні речовини плодово-ягідна продукція freezing storage |
|
Description |
Досліджено зміни основних компонентів хімічного складу заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями: 1, 2 та 3 %-ного розчину картопляного крохмалю та 1 і 2 %-ного цукрово-пектинових розчинів. Встановлено, що попередня обробка ягід суниці перед заморожуванням в розчинах зі структуроутримуючими властивостями сприяла зменшенню втрат основних компонентів хімічного складу ягід: сухих розчинних речовин – на 0,9-1,2 %, цукрів – на 0,1-0,7 %, аскорбінової кислоти – на 13 % під час заморожування та на 4,4-7,6 % впродовж зберігання.
The objective of the research lies in the study of the main indices of the chemical composition of strawberries during freezing and storage under its previous treatment in solutions with structure-retaining properties. The main indices of the chemical composition of strawberries during freezing and a six-month storage under previous treatment in the solutions with structure-retaining properties were studied, namely in 1 %, 2 % and 3 % solutions of potato starch and 1 % and 2 % sugar-pectin solution. The main components of the chemical composition were identified. The content of soluble solids was determined using refractometer, sugar content was measured by means of ferricyanide method, organic acids were identified by alkali titration, ascorbic acid content was determined by iodometric method. |
|
Date |
2018-11-20T08:06:24Z
2018-11-20T08:06:24Z 2018 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Заморська І. Л. Зміни основних компонентів хімічного складу заморожених ягід суниці за попередньої обробки в розчинах зі структуроутримуючими властивостями / І. Л. Заморська // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Сер. : Нові рішення в сучасних технологіях = Bulletin of the National Technical University "KhPI". Ser. : New solutions in modern technology : зб. наук. пр. – Харків : НТУ "ХПІ", 2018. – № 26 (1302), т. 2. – С. 61-65.
http://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/38516 10.20998/2413-4295.2018.26.33 |
|
Language |
uk
|
|
Format |
application/pdf
|
|
Publisher |
НТУ "ХПІ"
|
|