Удосконалення управління витратами підприємств харчової промисловості
DSpace at ONEU
Переглянути архів ІнформаціяПоле | Співвідношення | |
Title |
Удосконалення управління витратами підприємств харчової промисловості
Усовершенствование управления затратами предприятий пищевой промышленности Improvement of food industry enterprises’ cost management |
|
Creator |
Однолько, В.О.
Однолько, В.А. Odnolko, V. |
|
Subject |
харчова промисловість
виробництво витрати інвестиції інтеграція пищевая промышленность производство затраты инвестиции интеграция food production expenses investment integration |
|
Description |
У статті проаналізовано сучасний стан управління витратами підприємств харчової промисловості України. Здійснено оцінку основних економічних показників діяльності підприємств харчової галузі. Досліджено тенденції і визначено перспективи розвитку вітчизняного харчового виробництва в системі евроінтеграційних координат. Обґрунтовано теоретико-методичні засади і розроблено практичні рекомендації щодо формування системи механізмів та інструментів управління витратами підприємств, що дозволить доробити перспективи їх розвитку в системі європейської інтеграції. Встановлено системний підхід до аналізу економічних явищ та процесів, базові положення сучасної економічної теорії та економіки підприємства. Розглянуто головне завдання, яке б дозволило найбільш ефективно керувати витратами підприємства харчової промисловості на всіх етапах виробничого циклу, а також відповідало критеріям єдності підходів на різних рівнях управлінської діяльності.
В статье проанализировано современное состояние управления предприятиями пищевой промышленности Украины. Осуществлена оценка основных экономических показателей деятельности предприятий пищевой отрасли. Исследованы тенденции и определены перспективы развития отечественного пищевого производства в системе евроинтеграционных координат. Обоснованы теоретико-методические основы и разработаны практические рекомендации по формированию систем, механизмов и инструментов управления затратами предприятий, что позволит доработать перспективы их развития в системе европейской интеграции. Установлены системный подход к анализу экономический явлений и процессов, базовые положения современной экономической теории и экономики предприятия. Рассмотрено главное задание, которое бы позволило наиболее эффективно управлять затратами предприятий пищевой промышленности на всех этапах производственного цикла, а также отвечало бы критериям общности подходов на разных уровнях управленческой деятельности. The article analyzes the current state of cost management of the food industry in Ukraine. Basic economic indicators of the food industry are estimated. The tendencies and prospects of development of domestic food production system in the European integration coordinates are outlined. The theoretical and methodological principles and the practical recommendations on the formation of a system of mechanisms and instruments of cost management companies that will finish their development prospects in European integration are justified. A systematic approach to the analysis of economic phenomena and processes, basic assumptions of modern economic theory and business economic are established. The main task of which would be given the fullest opportunity to manage cost the food industry at all stages of the production cycle and meet the criteria for unity of approaches at various levels of management activities is considered. |
|
Date |
2016-06-02T09:04:39Z
2016-06-02T09:04:39Z 2015 |
|
Type |
Article
|
|
Identifier |
Однолько В. О. Удосконалення управління витратами підприємств харчової промисловості / Вікторія Олександрівна Однолько // Вісник соціально-економічних досліджень: зб. наук. праць; за ред. М. І. Звєрякова (голов. ред.) та ін. (ISSN 2313-4569). – Одеса: Одеський національний економічний університет, 2015. – Вип. 2. – № 57. – С. 150–155.
http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4764 |
|
Language |
uk
|
|
Publisher |
Одеський національний економічний університет
|
|