Запис Детальніше

Експертне оцінювання якості та безпечності одноразового полімерного посуду, який реалізується на ринку України

DSpace at ONEU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Експертне оцінювання якості та безпечності одноразового полімерного посуду, який реалізується на ринку України
Экспертное оценивание качества и безопасности одноразовой полимерной посуды, который реализуется на рынке Украины
Expert evaluation of the quality and safety of polymeric disposable tableware, which are sold in the market of Ukraine
 
Creator Макаришина, К.В.
 
Subject одноразовий полімерний посуд
експертне оцінювання
одноразовая полимерная посуда
экспертное оценивание
disposable plastic utensils
the expert evaluation
 
Description Керівник канд. техн. наук. доцент Кунділовська Т. А.
Метою дипломної роботи є товарознавчий аналіз споживних властивостей комплектів одноразового полімерного посуду, чинників їх формування; експертне оцінювання якості та безпечності одноразового полімерного посуду за органолептичними, гігієнічними та фізико-хімічними показниками. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання: проаналізувати ринок одноразового посуду з полімерних матеріалів та чинники його формування; вивчити класифікацію та види одноразового полімерного посуду; встановити комплекс споживних властивостей полімерного посуду та дослідити чинники його формування (склад, технологію); проаналізувати законодавчу та нормативну документацію щодо вимог до якості та безпечності одноразового полімерного посуду; визначити вимоги до маркування одноразового полімерного посуду; встановити показники, що є визначальними у проведенні експертного дослідження якості та безпечності одноразового полімерного посуду; розробити алгоритм експертного оцінювання одноразового полімерного посуду; визначити відповідність маркування комплектів та зразків одноразового полімерного посуду встановленим вимогам нормативно-правових документів; провести ідентифікацію зразків одноразового полімерного посуду за встановленими критеріями (вид і склад полімерного матеріалу дослідних зразків); визначити відповідність маркування зразків одноразового полімерного посуду встановленим ознакам виду полімерного матеріалу; встановити відповідність або невідповідність даних маркування встановленим ознакам виду полімерного матеріалу з метою виявлення факту інформаційної фальсифікації; провести експертне оцінювання за органолептичними, фізико-хімічними показниками якості та гігієнічними показниками безпечності полімерного посуду.
Целью дипломной работы является товароведческий анализ потребительных свойств комплектов одноразовой полимерной посуды, факторов их формирования; экспертное оценивание качества и безопасности одноразовой полимерной посуды по органолептическим, гигиеническим и физико-химическим показателям. Для достижения поставленной цели необходимо решить следующие задачи: проанализировать рынок одноразовой посуды из полимерных материалов и факторы его формирования; изучить классификацию и виды одноразовой полимерной посуды; установить комплекс потребительских свойств полимерного посуды и исследовать факторы его формирования (состав, технологию); проанализировать законодательную и нормативную документацию по требованиям к качеству и безопасности одноразовой полимерной посуды; определить требования к маркировке одноразовой полимерной посуды; установить показатели, которые являются определяющими в проведении экспертного исследования качества и безопасности одноразовой полимерной посуды; разработать алгоритм экспертного оценивания одноразового полимерного посуды; определить соответствие маркировки комплектов и образцов одноразовой полимерной посуды установленным требованиям нормативно-правовых документов; провести идентификацию образцов одноразовой полимерной посуды по установленным критериям (вид и состав полимерного материала опытных образцов); определить соответствие маркировки образцов одноразовой полимерной посуды установленным признакам вида полимерного материала; установить соответствие или несоответствие данных маркировки установленным признакам вида полимерного материала с целью выявления факта информационной фальсификации; провести экспертное оценивание по органолептическим, физико-химическим показателям качества и гигиеническим показателям безопасности полимерного посуды.
The aim of the thesis is the analysis of the merchandising of consumer properties of polymer sets of disposable tableware, factors of their development; expert evaluation of the quality and safety of disposable tableware polymer according to the organoleptic, hygienic and physico-chemical parameters. To achieve this goal it is necessary to solve the following objectives: to analyze the market of disposable tableware made of polymer materials and factors of its formation; to study the classification and types of disposable polymeric detergent; set the complex of consumer properties of the polymer of dishes and explore the factors of its formation (composition, technology); to review legal and regulatory documentation requirements quality and safety of disposable polymeric detergent; define labeling requirements for disposable polymeric detergent; to set the indicators, which are crucial in carrying out an expert study of the quality and safety of disposable polymeric detergent; to develop algorithm of expert assessment of disposable polymeric detergent; to determine compliance with labeling kits and samples of polymeric disposable tableware the requirements of normative-legal documents; perform identification of samples, disposable polymer of dishes according to established criteria (the type and composition of polymeric material prototypes); to determine compliance with labeling samples disposable polymeric cookware established characteristics of the polymer material; to establish compliance or noncompliance of the data marking the established signs in the form of a polymeric material with the purpose of detecting falsification of information; to conduct an expert evaluation of the organoleptic, physico-chemical indicators of quality and hygienic safety indicators polymeric detergent.
 
Date 2017-03-17T07:40:26Z
2017-03-17T07:40:26Z
2016
 
Type Other
 
Identifier http://dspace.oneu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5647
 
Language uk