Запис Детальніше

Про безвідходні технології в консервному виробництві

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Про безвідходні технології в консервному виробництві
 
Creator Крусір, Г. В.
Скляр, В. Ю.
 
Subject безвідходна технологія
комплексна переробка
вторинна сировина
суміш
спирт
 
Description Щорічний вихід відходів і побічних продуктів (вторинної сировини) досягає 50 млн. т., які містять велику кількість цукру, білку, харчових кислот і масел, вітамінів тощо. Питома вага відходів в консервній галузі складає в середньому 25- 40 % маси перероблюваної сировини. При різкому масовому надходженні консервних відходів в сезон переробки, при нестачі впроваджених технологій їх утилізації, створюється значна загроза довкіллю. Це пов'язано, в першу чергу, з
швидким розвитком процесів гниття і бродіння, продукти яких отруюють атмосферу, ґрунт, водойми. У зв’язку з цим необхідність застосування безвідходних технологій переробки, основаних на комплексному використанні природно-сировинних ресурсів і технологічних відходів, є дуже актуальною.
Ежегодный выход отходов и побочных продуктов (вторичного сырья) достигает 50 млн. Т., Содержащие большое количество сахара, белка, пищевых кислот и масел, витаминов и тому подобное. Удельный вес отходов в консервной отрасли составляет в среднем 25- 40% массы перерабатываемого сырья. При резком массовом поступлении консервных отходов в сезон переработки, при недостатке внедренных технологий их утилизации, создается значительная угроза окружающей среде. Это связано, в первую очередь, с
быстрым развитием процессов гниения и брожения, продукты которых отравляют атмосферу, почву, водоемы. В связи с этим необходимость применения безотходных технологий переработки, основанных на комплексном использовании природно-сырьевых ресурсов и технологических отходов, является очень актуальной.
The annual output of waste and by-products (secondary raw materials) reaches 50 million tons, which contain a large amount of sugar, protein, food acids and oils, vitamins, and the like. The share of waste in the canning industry is on average 25-40% of the mass of recycled raw materials. With a sharp mass flow of canned waste in the processing season, with the lack of implemented technologies for their recycling, there is a significant threat to the environment. This is due in the first place to
the rapid development of the processes of decay and fermentation, whose products poison the atmosphere, soil, water. In connection with this, the need to use non-waste processing technologies based on the integrated use of natural raw materials and technological waste is very relevant.
 
Date 2017-10-19T10:53:52Z
2017-10-19T10:53:52Z
2017-09
 
Type Thesis
 
Identifier Крусір Г. В. Про безвідходні технології в консервному виробництві [Текст] / Г. В. Крусір, В. Ю. Скляр // Матеріали конференції VI Всеукраїнського з’їзду екологів, 21-22 вересня 2017 р. - ВНТУ, 2017. - С. 65.
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/18504
504.05
 
Language uk_UA
 
Format application/pdf
 
Publisher ВНТУ