Запис Детальніше

Економічна безпека підприємств: інтегральні підходи до оцінювання

Репозитарій Вінницького Національного Технічного Університету

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Економічна безпека підприємств: інтегральні підходи до оцінювання
 
Creator Міронова, Ю. В.
Коломієць, С. В.
Пітик, О. В.
 
Subject економічна безпека
підприємство
технологічна безпека
ресурсна безпека
соціальна безпека
нечітка логіка
 
Description У роботі проаналізовано різні підходи до трактування поняття «економічна безпека підприємства», що дало змогу обґрунтовано обрати фактори впливу на таку безпеку та розробити математичну модель.
У статті запропоновано методичний підхід до оцінювання рівня економічної безпеки, який заснований на використанні зовнішніх та внутрішніх факторів. Відібрані фактори ідентифікують економічну безпеку з кількісної та якісної сторони, що дає можливість більш повно та точно оцінити рівень безпеки. Важливою особливістю методичного підходу є те, що він розроблений на основі математичного апарату нечітких множин. Це розширює можливості оцінювання – індикаторами виступають кількісні та якісні показники, обґрунтовані за критеріями повноти, дієвості та мінімальності.
Детальний опис процесу оцінювання економічної безпеки підприємств, представлений у роботі, уможливлює практичне застосування методичного підходу на вітчизняних підприємствах. Якісна оцінка виступає основою для подальшого формування економічної поведінки підприємств.
 
Date 2018-03-06T16:01:59Z
2018-03-06T16:01:59Z
2017
 
Type Article
 
Identifier Міронова Ю. В. Економічна безпека підприємств: інтегральні підходи до оцінювання [Текст] / Ю. В. Міронова, С. В. Коломієць, О. В. Пітик // Економічний простір. – Дніпро : ПДАБА, 2017. – № 119. – С. 173–182.
2224-6282
http://ir.lib.vntu.edu.ua//handle/123456789/19754
 
Language uk_UA
 
Relation Економічний простір. № 119 : 173–182.
 
Format application/pdf
 
Publisher Придніпровська державна академія будівництва та архітектури