Запис Детальніше

Пристрій корекції якості електроенергії

EIR PSTU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Пристрій корекції якості електроенергії
 
Creator Гулаков, Сергій Володимирович
Бурлака, Володимир Володимирович
Бублик, Світлана Костянтинівна
Дяченко, Михайло Дмитрович
Гулаков, Сергей Владимирович
Бурлака, Владимир Владимирович
Бублик, Светлана Константиновна
Дьяченко, Михаил Дмитриевич
 
Description Пат. 93579 Україна, МПК Н 03 Н 11/04, (20011.01). Пристрій корекції якості електроенергії / Гулаков С. В., Бурлака В. В., Бублик С. К. Дяченко М. Д.; патентообладатель ДВНЗ «ПДТУ». – № а200904194; заявл. 28.04.2009; опубл. 25.02.2011, Бюл. № 4.
Винахід відноситься до електротехніки і може бути використаний для корекції якості електроенергії розподільних мереж за рахунок усунення несиметричних режимів роботи, подавлення вищих гармонік і компенсації реактивної потужності.















Пристрій містить підключений до ланки постійного струму з накопичувальними конденсаторами інвертор напруги, до якого підключений інтерфейсний фільтр другого порядку, систему управління, входи якої сполучені з датчиками струмів дроселів і навантаження і датчиками напруги, та ланкою постійного струму, а один з виходів – до управляючих електродів інвертора напруги; підключену паралельно ланці постійного струму з накопичувальними конденсаторами і інвертору напруги, лінійну ланку, виходи якої сполучені з виходами інтерфейсного фільтру, а управляючі електроди підключені до другого виходу системи управління.







Робота пристрою дозволяє зменшувати коефіцієнт несинусоїдальності струму навантаження на всьому диапазоні частот, включаючи частоти ШІМ. Крім того, висока швидкість реакції лінійної ланки дозволяє розширити смугу ефективного зменшення гармонік. Пристрій корекції якості електроенергії орієнтований на використання у мережах з рівнем напруги 0,4 кВ, де мають місце нелінійні навантаження.















Використання пристрою корекції якості електроенергії дозволить покращити якість подавлення вищих гармонік і зниження перешкод, які генеруються фільтром, на частоті ШІМ, що сприяє підвищенню якості електроенергії.
 
Date 2013-11-04T09:57:10Z
2013-11-04T09:57:10Z
2011
 
Type Other
 
Identifier http://eir.pstu.edu/handle/123456789/5108
 
Language uk