Запис Детальніше

Рекуперативний трифазний випрямляч

EIR PSTU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Рекуперативний трифазний випрямляч
 
Creator Бурлака, Володимир Володимирович
Гулаков, Сергій Володимирович
Матяшова, Тамара Миколаївна
Бурлака, Владимир Владимирович
Гулаков, Сергей Владимирович
Матяшова, Тамара Николаевна
 
Description Пат. 102041 Україна, МПК Н 02 М 7/155, (2006.01). Рекуперативний трифазний випрямляч / Бурлака В. В., Гулаков С. В., Матяшова Т. М.; патентообладатель ДВНЗ «ПДТУ». – № а201205830; заявл. 14.05.2012; опубл. 27.05.2013, Бюл. № 10.
Винахід відноситься до електротехніки і може бути використаний як джерело постійної напруги, яке живиться від трифазної мережі і має змогу забезпечувати рекуперацію енергії постійного струму до мережі. Таке джерело може бути використано для живлення, наприклад, перетворювача частоти, при цьому в гальмівних режимах приводу буде забезпечено повертання енергії до мережі.

Рекуперативний трифазний випрямляч, що містить тиристорний міст з 6 тиристорами, дросель, два діода, два ключа, вихідний ємнісний накопичувач енергії з конденсаторами та схему керування, послідовно з виходом тиристорного моста включено дросель, до першого виводу дроселя підключено позитивний вивід тиристорного моста, другий вивід дроселя підключено через згідно-включений діод до позитивного виводу накопичувача енергії, негативний вивід накопичувача енергії через другий згідно-включений діод підключено до негативного виводу тиристорного моста при цьому між анодами діодів включено перший ключ, між катодами цих діодів включено другий ключ, відповідно до винаходу, додатково містить високочастотний трансформатор, два діода, два ключа, напівмостовий перетворювач з двох послідовно з’єднаних ключів, крайні виводи яких підключені до вихідного накопичувача енергії, середня точка з’єднання ключів підключена до першого виводу первинної обмотки високочастотного трансформатора, другий вивід цієї обмотки підключено до середньої точки конденсаторів накопичувача енергії, вторинна обмотка високочастотного трансформатора виконана з відводом від середини, який підключено до позитивного виводу тиристорного моста, до крайніх виводів вторинної обмотки трансформатора підключені аноди двох діодів, катоди цих діодів підключені до дроселя через два ключі.

В основу винаходу поставлена задача удосконалити рекуперативний трифазний випрямлювач шляхом зміни схеми, що дозволить уникнути споживання реактивної потужності в рекуперативному режимі, зменшити встановлену потужність інвертора, підвищити ККД рекуперативного трифазного випрямлювача, тим самим підвищити його споживчі якості.
 
Date 2013-11-07T06:58:48Z
2013-11-07T06:58:48Z
2013
 
Type Other
 
Identifier http://eir.pstu.edu/handle/123456789/5151
 
Language uk