Запис Детальніше

Дезарсенація металу та якість сталі : навчальний посібник

EIR PSTU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Дезарсенація металу та якість сталі : навчальний посібник
 
Creator Харлашин, Петро Степанович
Харлашин, Петр Степанович
 
Description Харлашин П. С. Дезарсенація металу та якість сталі : навч. посіб. для студ. спец. "Фізико-хімічні дослідження металургійних процесів" : Пер. з рос. видання / П. С. Харлашин. - К. : НМК ВО, 1992. - 212 с.
У навчальному посібнику відповідно до навчального плану розглядаються теоретичні і практичні аспекти впливу миш’яку на властивості сталі. Описано хімічні та фізичні властивості миш’яку та його сполук, явища, які відбуваються у сталеплавильній ванні та на поверхні розподілу фаз у системі, що містить залізо і миш’як.
Дано теоретичний аналіз взаємодії миш’яку з елементами періодичної системи Д.І.Менделєєва і шляхів його вилучення із розплавів. Наведено інформаційні відомості та результати досліджень автора щодо впливу вмісту миш’яку в залізовуглецевих сплавах і сталях промислового сортаменту на їх структуру та службові характеристики. Досліджено залежність якості низьковуглецевих легованих сталей від ступеня їх дезарсенації.
Посібник призначено для студентів металургійних спеціальностей; може бути корисним аспірантам, інженерам-дослідникам і металургам-практикам.
 
Date 2014-02-19T07:20:23Z
2014-02-19T07:20:23Z
1992
 
Type Book
 
Identifier http://eir.pstu.edu/handle/123456789/5830
 
Language uk