Запис Детальніше

Аутстафінг як можлива форма організації контролінгу витрат в сільському господарстві

EIR PSTU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Аутстафінг як можлива форма організації контролінгу витрат в сільському господарстві
Аутстаффинг как возможная форма организации

контроллинга затрат в сельском хозяйстве
Outstaffing as a possible form of organization of cost controlling in

agriculture
 
Creator Остапенко Т. М.
Остапенко Т. Н.
Ostapenko T.
 
Description Остапенко Т. М. Аутстафінг як можлива форма організації контролінгу

витрат в сільському господарстві / Т. М. Остапенко // Теоретичні і практичні аспекти економіки та інтелектуальної власності = Theoretical and Practical Aspects of Economics and Intellectual Property : збірник наукових праць : у 2-х т. / ПДТУ. - Маріуполь, 2014. - Вип. 1, Т. 2. - С. 236-241.
У статті висвітлено основні аспекти аутстафінгу, як можливої формиорганізації

контролінгу витрат в сільському господарстві. Здійснено аналіз нормативно-правового

забезпечення аутстафінгу в Україні, що включає Закон України «Про зайнятість

населення», Податковий кодекс України та Порядок видачі дозволу на наймання

працівників для подальшого виконання ними роботи в Україні в іншого роботодавця

(затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від 20.05.2013 р. № 359).

Встановлено, що для здійснення аутстафінгу дозвільні процедури не вимагаються, а

суб’єкти господарювання, які займаються наймом працівників для подальшого виконання

ними роботи в інших роботодавців, службою зайнятості України підлягають реєстрації.

Реєстрація таких суб’єктів відбувається у відповідності із кодами КВЕД України. За

даними офіційного сайту Державної служби зайнятості У країни встановлено за областями

частку суб’єктів господарювання, які надають послуги з аутстафінгу. Розглянуто

обов’язкові умови здійснення аутстафінгу в Україні. Розглянуто елементи, які формують

вартість послуг з аутстафінгу та порядок здійснення оплати послуг аутстафінгу.

Узагальнено основні переваги даного виду послуг для сільськогосподарських підприємств

- підприємств, які отримують персонал (в їх складі: зниження загальногосподарських

витрат та витрат на пошук й найм кваліфікованого персоналу; оптимізація податкових

витрат; зменшення розміру податкових платежів). Сформовано авторське трактування

аутстафінгу, під яким пропонується, по-перше,розуміти послуги роботодавців, які

наймають працівників для подальшого виконання ними роботи в іншого роботодавця, по-друге, розглядати як стратегію контролінгу по зниженню витрат підприємства.
В статье освещены основные аспекты аутстаффинга, как возможной формы

организации контроллинга затрат в сельском хозяйстве. Осуществлен анализ нормативно -

правового обеспечения аутстаффинга в Украине, который включает Закон Украины «О

занятости населения», Налоговый кодекс Украины и Порядок выдачи разрешения на наем

работников для дальнейшего выполнения ими работы в Украине у другого работодателя

(утвержден Постановлением КМУ от 20.05.2013 г. № 359). Установлено, что для

осуществления аутстаффинга разрешительные процедуры не требуются, а субъекты

хозяйствования, которые занимаются наймом работников для дальнейшего выполнения

ими работы у других работодателей, службой занятости Украины подлежат регистрации.

Регистрация таких субъектов происходит в соответствии с кодами КВЭД Украины. По

данным официального сайта Государственной службы занятости Украины установлена по

областям доля субъектов хозяйствования, предоставляющих услуги с аутстаффинга.

Рассмотрены обязательные условия осуществления аутстаффинга в Украине. Рассмотрены

элементы, которые формируют стоимость услуг с аутстаффинга и порядок осуществления

оплаты услуг аутстаффинга. Обобщены основные преимущества данного вида услуг для

сельскохозяйственных предприятий - предприятий, которые получают персонал (в их

составе: снижение общехозяйственных расходов и расходов на поиск и найм

квалифицированного персонала; оптимизация налоговых расходов; уменьшение размеров

налоговых платежей). Сформирована авторская трактовка аутстаффинга, под которым

предлагается, во-первых, понимать услуги работодателей, которые нанимают работников

для дальнейшего выполнения ими работы у другого работодателя, во-вторых,

рассматривать как стратегию контроллинга по снижению затрат предприятия.
The article reveals the main aspects of outstaffing as a possible form of organization of

cost controlling in agriculture. The author analyzed the regulatory and legislative framework of

outstaffing in Ukraine, which includes the Law of Ukraine “On Employment of Population”, the

Tax Code of Ukraine, and the Order of giving of permissions on employment of employees who

will further perform work proposed by other Ukrainian employers (confirmed by the Decree of

the CMU from 20 May 2013 № 359). The author determined that permissive procedures are not

required in order to provide outstaffing and entities, which employ a staff that will further

perform work proposed by other employers, are to be registered by the Sate Employment Service

of Ukraine. Such employers are registered in accordance with the Ukrainian codes of the CTEA

(Classification of Types of Economic Activities). According to data of the official website of the

State Employment Service of Ukraine, shares of entities, which provide outstaffing services, are

calculated for the regions of Ukraine. Obligatory conditions of oustaffing providing in Ukraine

are considered. Elements, which form value of outstaffing services and an order of making of

payments for outstaffing services are observed. The article summarizes the main advantages of

the mentioned type of services for agricultural enterprises - that is, companies that receive

employees (advantages include reduction of indirect costs and costs for search and hiring of

qualified staff; optimization of tax costs; decrease of a tax amount). An author’s definition of outstaffing is proposed. Firstly, outstaffing is considered as services of employers, who hire

workers that will further perform work proposed by other employers. Secondly, the concept is

defined as a strategy of controlling aimed at reduction of enterprise’s costs.
 
Date 2015-01-28T08:28:51Z
2015-01-28T08:28:51Z
2014
 
Type Article
 
Identifier http://eir.pstu.edu/handle/123456789/6743
 
Language uk