Запис Детальніше

Психолінгвістичні аспекти перекладу : навчальний посібник

EIR PSTU

Переглянути архів Інформація
 
 
Поле Співвідношення
 
Title Психолінгвістичні аспекти перекладу : навчальний посібник
 
Creator Півень, Наталя Миколаївна
Пивень, Наталья Николаевна
 
Description Півень, Н. М. Психолінгвістичні аспекти перекладу : навч. посібник / Н. М. Півень ; ПДТУ. Каф. українознавства. - Маріуполь : ПДТУ, 2014. - 60 с.
Навчальний посібник орієнтований на вивчення дисципліни «Психолінгвістичні аспекти перекладу» і відповідає основним вимогам державного освітнього стандарту. Він покликаний формувати мовну й мовленнєву професійну спрямованість у магістрів-перекладачів у тісному й безпосередньому зв’язку з фундаментальними навчальними дисциплінами.
В основу вивчення дисципліни «Психолінгвістичні аспекти перекладу» покладено сучасну науку – психолінгвістику, яка займається вивченням мовленнєвої діяльності людей у психологічних та лінгвістичних аспектах. Психолінгвістичний підхід переконує нас у тому, що перекладач є активним діячем і співтворцем тексту, а не його пасивним ретранслятором. Водночас перекладацьку творчість не слід плутати з суб’єктивістським уявленням про переклад.
Посібник може бути корисним як для викладачів, так і для студентів напряму «Філологія», яка набувають спеціалізації «Переклад з двох слов’янських мов на українську» – магістр.
 
Date 2015-04-02T10:51:27Z
2015-04-02T10:51:27Z
2014
 
Type Book
 
Identifier http://eir.pstu.edu/handle/123456789/6874
 
Language uk