Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Інноваційна парадигма управління як фактор розвитку вищого навчального закладу
 
Names Пшенична, Любов Василівна
Pshenychna, Liubov Vasylivna
Date Issued 2013 (iso8601)
Abstract У статті автор розкриває сутність принципу інноваційності в управлінні ВНЗ, як одного з пріоритетних і динамічних, у контексті демократизації суспільства, розвитку ринкових відносин і зростання престижу професійно підготовленої
та реалізованої особистості. Інновації в освіті визнаються не лише як кінцевий продукт застосування будь-якої новизни з метою внесення якісних освітніх змін і отримання економічного‚ соціального‚ науково-технічного‚ екологічного й іншого ефекту, а й як її постійне оновлення. Ключовою умовою інноваційності процесу управління вищим навчальним закладом є інноваційна компетентність його керівника до здійснення такої діяльності. Адже саме від управлінця, його знань, умінь та інноваційного мислення залежить розвиток вищого навчального закладу й системи освіти України в цілому.
Genre Article
Topic інновація
Identifier Пшенична, Л. В. Інноваційна парадигма управління як фактор розвитку вищого навчального закладу [Текст] / Л. В. Пшенична // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний університет імені А. С. Макаренка ; редкол.: А. А. Сбруєва, Дж. Бішоп, О. В. Єременко та ін. – Суми : СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2013. – №6 (32). – С. 316–326.