Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підготовка фахівців залізничного транспорту в Західній Україні за часів австро-угорської доби (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.)
 
Names Шаргун, Тетяна
Sharhun, Tetiana
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract У статті проведено аналіз історичного досвіду підготовки фахівців для залізничної галузі в Західній Україні за часів Австро-Угорської доби у другій половині
ХІХ - на початку ХХ століття, визначено роль і місце «Цісарсько-королівської політехнічної школи» (зараз Національний університет «Львівська політехніка») у системі вищої технічної освіти Європи. Досліджено етапи розвитку Львівської політехніки як етапи формування навчальної бази з підготовки фахівців для залізничної галузі. Доведено, що в Західній Україні Львівська Політехнічна школа стала центром з підготовки інженерів залізничного транспорту, яка здійснювалася на окремому факультеті інженерії й частково на інших факультетах закладу.
Genre Article
Topic професійна підготовка
Identifier Шаргун, Т. Підготовка фахівців залізничного транспорту в Західній Україні за часів австро-угорської доби (друга половина ХІХ - початок ХХ ст.) [Текст] / Т. Шаргун // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний університет імені А. С. Макаренка ; редкол.: А. А. Сбруєва, М. А. Бойченко, О. Є. Антонова [та ін.]. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2017. – № 6 (70). – С. 214–226.