Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Теоретичні аспекти розвитку інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму в Україні
 
Names Бєлоусова, Наталія Володимирівна
Bielousova, Natalia Volodymyrivna
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Досліджений сучасний стан та перспективи впровадження інклюзивного туризму в систему соціальної реабілітації і туристичного обслуговування в Україні. Визначена морфологія термінів і понять, пов`язаних з інклюзією. Розглянута науково-дослідна база з інклюзивного туризму, проведений поверхневий аналіз тематичних наукових праць ведучих українських науковців, які працюють в галузі адаптивного чи інклюзивного туризму. Проведена оцінка сучасного стану соціальної адаптації людей з інвалідністю в Україні та за кордоном. Визначені пріоритети у подоланні проблем, пов`язаних зі створенням «доступного середовища».
На прикладі інформаційно-статистичного матеріалу створені картографічні та діаграмні джерела, які відображають реальну ситуацію, яка виникла у зв`язку з військовими ді-ями на сході України: збільшення чисельності людей з інвалідністю різних нозологій та по-ява такої категорії українців як «переселенці». Висвітлюється перспективні пропозиції в плані надання українцям необхідної всебічної допомоги з подолання проблем соціальної адаптації методами туристсько-рекреаційних послуг.
Genre Article
Topic адаптивний туризм
Identifier Бєлоусова, Н. В. Теоретичні аспекти розвитку інклюзивного реабілітаційно-соціального туризму в Україні [Текст] / Н. В. Бєлоусова // Наукові записки СумДПУ імені А. С. Макаренка. Географічні науки : збірник наукових праць / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; Українське географічне товариство, Сумський відділ ; редкол.: Б. М. Нешатаєв (гол. ред.), А. О. Корнус та ін. – Суми, 2018. – Вип. 9. – С. 205–212.