Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Виникнення навчальних закладів морського профілю на південноукраїнських землях (кінець XVIII – початок ХІХ ст.)
 
Names Ляшкевич, Антоніна
Liashkevych, Antonina
Date Issued 2017 (iso8601)
Abstract У статті в хронологічній послідовності, на підставі багатьох опрацьованих історичних та архівних джерел висвітлюється становлення системи освіти на південноукраїнських землях, що розпочалося в 1780-х роках. Характеризується дискусійне питання про існування Херсонського морського кадетського корпусу, що підтверджується фактом розпорядження імператриці Катерини ІІ в 1783 році - році заснування Чорноморського флоту й саме в Херсоні - «морських воротах» Чорного моря.
Автором наводяться факти і аналізуються думки вчених про те, що з кінця XVIII до початку ХІХ століття відбувалося виникнення навчальних закладів морського профілю з різними умовами отримання освіти.
Genre Article
Topic морська освіта
Identifier Ляшкевич, А. Виникнення навчальних закладів морського профілю на південноукраїнських землях (кінець XVIII – початок ХІХ ст.) [Текст] / А. Ляшкевич // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; редкол.: А. А. Сбруєва, М. А. Бойченко, О. Є. Антонова [та ін.]. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2017. – № 10 (74). – С. 24–34.