Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Підручники та посібники з іноземної мови як засіб реалізації змісту іншомовної освіти у вищих аграрних навчальних закладах України (друга половина 40-х – 80-ті рр. ХХ ст.)
 
Names Хоменко, Лідія
Khomenko, Lidiia
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Мета статті: дослідити, як протягом другої половини 40-х - 80-х рр. ХХ ст. у підручниках і навчальних посібниках з іноземної мови реалізовувався зміст іншомовної освіти у вищих аграрних навчальних закладах України. Методи дослідження: теоретичний аналіз, порівняння та узагальнення джерел. Результати дослідження: розкрито навчальне й виховне спрямування змісту підручників та посібників із іноземної мови досліджуваного періоду. Практичне значення: дослідження, на основі історичного досвіду, дозволяє виявити шляхи вдосконалення навчальної літератури з іноземної мови, що використовується при підготовці фахівців у закладах вищої освіти аграрного профілю. Висновки та перспективи подальших наукових розвідок: установлено, що як засіб реалізації змісту іншомовної освіти у вищих аграрних навчальних закладах України підручники й посібники з іноземної мови протягом досліджуваного періоду у своєму розвиткові пройшли два етапи, які мали свої характерні особливості. Подальшого вивчення потребує аналіз структурних компонентів підручників та посібників із іноземної мови, що використовувалися у вищих аграрних навчальних закладах України.
Genre Article
Topic підручник та посібник із іноземної мови
Identifier Хоменко, Л. Підручники та посібники з іноземної мови як засіб реалізації змісту іншомовної освіти у вищих аграрних навчальних закладах України (друга половина 40-х – 80-ті рр. ХХ ст.) [Текст] / Л. Хоменко // Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології : науковий журнал / Міністерство освіти і науки України, Сумський державний педагогічний університет імені А. С. Макаренка ; [редкол.: А. А. Сбруєва, М. А. Бойченко, О. Є. Антонова та ін.]. – Суми : Вид-во СумДПУ імені А. С. Макаренка, 2018. – № 5 (79). – С. 360–369.