Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Ансамблі за участі скрипки в Україні 1990–2010-х років: генезис, стилістика, форми репрезентацій
 
Names Чистякова, Наталя Вікторівна
Chystiakova, Natalia Viktorivna
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Дисертація є комплексним цілісним дослідженням у галузі історії і теорії ансамблевого виконавства за участі скрипки в Україні 1990–2010-х років у контексті вивчення генезису, стилістики, форми репрезентацій. У роботі виявлено стан розроблення проблеми, визначено поняттєве поле дослідження (скрипкове мистецтво, аматорська скрипкова культура, скрипковий стиль, практика суспільного музикування). Охарактеризовано скрипковий стиль у контексті аматорського музикування, здійснено органологічний аналіз розвитку скрипки та розроблено класифікацію ансамблів. Виявлено типові особливості аматорського камерно інструментального ансамблю за участі скрипки. Проаналізовано стильові ознаки та соціокультурні функції аматорських колективів України на прикладі творчої діяльності ансамблів м. Харкова, Львова, Дніпра, Павлограда.
Доведено, що унікальність аматорського ансамблевого музикування за участі скрипки полягає у взаємодії традицій та інновацій, які органічно увійшли у зміст діяльності, структуру колективів, форми репрезентацій та репертуарну політику.
Genre abstract
Topic ансамблі за участі скрипки в Україні 1990–2010-х років
Identifier Чистякова, Н. В. Ансамблі за участі скрипки в Україні 1990–2010-х років: генезис, стилістика, форми репрезентацій [Текст] : автореф. дис. ... канд. мистецтвознавства : 17.00.03 – музичне мистецтво / Н. В. Чистякова ; науковий керівник Г. І. Ігнатченко. – Суми : СумДПУ ім. А. С. Макаренка, 2018. – 20 с.