Запис Детальніше

Electronic Sumy State Pedagogical University named after A. S. Makarenko Institutional Repository

Переглянути архів Інформація
 

Metadata

 
Поле Співвідношення
 
Title Динаміка показників гуморального імунітету у осіб з контамінованих територій Сумської області
 
Names Білокур, Дарина Олександрівна
Львов, Олександр Сергійович
Шейко, Віталій Ілліч
Bilokur, Daryna Oleksandrivna
Lvov, Oleksandr Serhiiovych
Sheiko, Vitalii Illich
Date Issued 2018 (iso8601)
Abstract Досліджували зміни показників гуморальної ланки системного імунітету у осіб з контамінованих територій Сумської області.
Виявили, що у 2017 році спостерігається тенденція до підвищення відносної кількості лімфоцитів на 27,3 % та 22,5 %; загального числа лімфоцитів (на 11,3 % та 21,9 % відповідно) відносно значень контрольної групи і дослідної групи у 2016 році. У мешканців територій посиленого радіоекологічного контролю Сумської області у 2017 році спостерігається: тенденція до зростання рівня концентрації Ig G відносно значень 2016 року; зниження рівня концентрації Ig M відносно контрольних значень та показників досліджуваної групи 2016 року (у 1,74 рази та 4,39 рази відповідно); зниження рівня концентрації Ig А у досліджуваній групі за вищевказаний період у 1,5 рази. У волонтерів з IV радіаційної зони Сумської області спостерігається достовірне зниження лейко–В–клітинного індексу на 27,8 %.
Таким чином, існує необхідність подальшого моніторингу показників імунної системи щодо даної категорії населення.
Genre Article
Topic імунна система
Identifier Білокур, Д. О. Динаміка показників гуморального імунітету у осіб з контамінованих територій Сумської області [Текст] / Д. О. Білокур, В. І. Шейко, О. С. Львов // Вісник проблем біології і медицини. – 2018. – Випуск 3 (145). – С. 59–62.